«Τον γιο του Αβραμόπουλου πλήρωνε η Novartis» – Καταφεύγει στη Δικαιοσύνη

Ο αντεισαγγελέας Γιάννης Αγγελής στην κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, αποκάλυψε, σύμφωνα με την Kontranews, την ύπαρξη ενός τροφοδότη λογαριασμού στην Ελβετία που συνδέεται με λογαριασμό του γιου του πρώην υπουργού της ΝΔ, Δημήτρη Αβραμόπουλου. Η έντονη αντίδραση του ίδιου…

Ο αντεισαγγελέας μίλησε για το ταξίδι των Ελλήνων δικαστικών στη Βιέννη όπου συναντήθηκαν με κλιμάκιο του FBI και παρόλο που αρνήθηκε το ότι οι Αμερικάνοι προσφέρθηκαν να δώσουν ένα στικάκι USB στους Έλληνες το οποίο τελικά ο ίδιος αρνήθηκε να παραλάβει, φέρεται να παραδέχτηκε πως του μίλησαν για τον ύποπτο λογαριασμό του Έλληνα πολιτικού, σύμφωνα με την εφημερίδα Kontra.

«Τους είπα δώστε μου τον αριθμό του λογαριασμού» και αυτοί απάντησαν: «Εμείς σου δίνουμε την πληροφορία, δική σου δουλειά είναι να βρεις τον λογαριασμό», φέρεται να δήλωσε ο αντιεισαγγελέας.

«Αυτός ήταν ο διάλογος για τον πολιτικό με τον λογαριασμό στο εξωτερικό, το όνομά του το αναφέρω στην αναφορά μου, δεν έχω τίποτα να κρύψω» συνέχισε ο κ. Αγγελής.

Κοινοβουλευτικές πηγές από την επιτροπή έκαναν λόγο για συγκλονιστικές αποκαλύψεις του αντεισαγγελέα ο οποίος στην ουσία έδωσε τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

«Ο πρώην υπουργός της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος κατέθετε χρήματα σε λογαριασμό του γιου του
στην Αμερική μέσω τροφοδότη λογαριασμού στην Ελβετία» έλεγαν χαρακτηριστικά μετά την κατάθεση του αντεισαγγελέα.

Δημ. Αβραμόπουλος: Για το συκοφαντικό και άθλιο πρωτοσέλιδο κυριακάτικου φύλλου, καταφεύγω άμεσα στη δικαιοσύνη

«Για το συκοφαντικό και άθλιο πρωτοσέλιδο κυριακάτικου φύλλου, καταφεύγω άμεσα στη δικαιοσύνη καταθέτοντας μήνυση και αγωγή κατά των συκοφαντών», τονίζει σε δήλωσή του ο Δημήτρης Αβραμόπουλος απαντώντας σε πρωτοσέλιδο κυριακάτικης εφημερίδας, το οποίο εμπλέκει τον ίδιο και τον γιο του στην υπόθεση Novartis.

«Όλο το διάστημα αυτής της βρώμικης ιστορίας, σεβόμενος τον θεσμικό μου ρόλο απέφυγα οποιαδήποτε ενέργεια που θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι εμποδίζει την απονομή της δικαιοσύνης. Μέχρι εδώ! Τώρα οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της σκευωρίας θα αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη και την τιμωρία που τους αξίζει!» καταλήγει η δήλωση του κ. Αβραμόπουλου