Τον σκότωσε με την τσιμπίδα για τα κάρβουνα του ναργιλέ – Ισόβια για το ανατριχιαστικό έγκλημα

Ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου έναν 35χρονο από το Ιράκ για τη δολοφονία ενός 22χρονου από τη Συρία, μετά από συμπλοκή σε δομή φιλοξενίας μεταναστών στη Λάρισα στις 31 Οκτωβρίου 2020.

Ο βασικός κατηγορούμενος 35 χρονών είναι κρατούμενος και κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ ο δεύτερος που κατηγορούνταν για οπλοφορία με ρόπαλο 28 χρονών, δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο. Ο τρίτος, ηλικίας 38 χρονών κατηγορούνταν για συμπλοκή.

Το Δικαστήριο καταδίκασε τον πρώτο σε ισόβια κάθειρξη και φυλάκιση 3 ετών και 9 μηνών και τους άλλους δύο κατηγορούμενους σε φυλάκιση 3 ετών. Ο πρώτος οδηγήθηκε ξανά στη φυλακή και ο άλλος κατηγορούμενος που βρέθηκε στο Δικαστήριο άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Ο κατηγορούμενος και οι δύο συνεργοί του, στις 31 Οκτωβρίου 2020 διαπληκτίστηκαν με τον άτυχο νεαρό για άγνωστη αιτία και κατά την διάρκεια της συμπλοκής που ξέσπασε μεταξύ τους ο 35χρονος Ιρακινός τον τραυμάτισε θανάσιμα στην καρδιά και ο κατηγορούμενος κατέθεσε ότι τον σκότωσε με τσιμπίδα για τα κάρβουνα του ναργιλέ, που δεν βρέθηκε όταν συνελήφθη από άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. την επόμενη μέρα.

Πιθανόν λόγω οικονομικής εκκρεμότητας που υπήρχε μεταξύ των δυο πλευρών, στις 31 Οκτωβρίου 2020, συνεπλάκησαν σε δομής φιλοξενίας μεταναστών στη Λάρισα 6 ή 7 άτομα Σύριοι και Ιρακινοί. Ο καυγάς φέρεται να ξεκίνησε από τον 3ο όροφο της δομής, όπου έμεναν οι κατηγορούμενοι, μετά τη συμπλοκή έφτασαν στον 1ο όροφο και στη συνέχεια στον ακάλυπτο χώρο και στην είσοδο της πολυκατοικίας, όπου έγινε η δολοφονία.

Το θύμα φέρεται να κρατούσε αλυσίδα ποδηλάτου και ο δράστης την τσιμπίδα για να κάρβουνα του ναργιλέ, με την οποία κάρφωσε στον θώρακα τον 22χρονο από τη Συρία. Η υπεράσπιση τόνισε ότι ο δράστης βρισκόταν σε άμυνα, δεν είχε προσχεδιάσει το έγκλημα και ήταν εν βρασμώ ψυχής. Ως μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν οκτώ άτομα που ήταν Έλληνες που είδαν τι συνέβη, αστυνομικοί και ομοεθνής τους, ενώ στο Δικαστήριο δεν εμφανίστηκε κανένας μάρτυρας κατηγορίας.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, η εισαγγελέας έδρας πρότεινε να απορριφθούν οι ισχυρισμοί περί άμυνας και βρασμώ ψυχής και ο κατηγορούμενος να καταδικαστεί σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Τελικά το ΜΟΔ Βόλου αποφάσισε την καταδίκη του 35χρονου κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ένταση στο κέντρο της Αθήνας – Έγιναν 14 προσαγωγές
8 Μαρτίου, 2025
E. Λέκκας για Σαντορίνη: Η δύσκολη περίοδος πέρασε και έχουμε επανέλθει στην κανονικότητα – Δεν υπάρχει θέμα μεγάλου σεισμού
8 Μαρτίου, 2025
Ο Τραμπ ξεκινά έναν ακόμη εμπορικό πόλεμο – Το χρονοδιάγραμμα των αποφάσεων του Αμερικανού προέδρου έως σήμερα
8 Μαρτίου, 2025
Χανιά: Κρίσιμες ώρες για 19χρονο – Τραυματίστηκε στο κεφάλι σε προπόνηση πολεμικών τεχνών
8 Μαρτίου, 2025
Μάγδα Φύσσα: «Όσοι βάζουν “πενθόμετρο”, καλά θα κάνουν να το βουλώσουν»
8 Μαρτίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Ανατροπή με το σημείο θανάτου – Τα τρία νέα ερωτήματα του θρίλερ
8 Μαρτίου, 2025
Τέμπη – Μητέρα 29χρονου μηχανοδηγού: «Πενθώ και τους ακούω να λένε ότι ο γιος μου ήταν λαθρέμπορος»
8 Μαρτίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Διακοπή νερού από τα μεσάνυχτα μέχρι το πρωί σε περιοχές του κέντρου
8 Μαρτίου, 2025
Hellenic Train: Από αύριο διακοπή δρομολογίων στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο και Αλεξανδρούπολη-Ορεστιάδα
8 Μαρτίου, 2025
Σ. Αναγνωστόπουλος: Τι αλλάζει στις προσφορές στα σούπερ μάρκετ
8 Μαρτίου, 2025