Smoke rises from the smouldering rubble at the scene of Israeli air strikes in the Haret Hreik neighbourhood of Beirut's southern suburbs on September 27, 2024. A source close to Hezbollah said the massive Israeli strikes on Beirut's southern suburbs flattened six buildings. (Photo by Ibrahim AMRO / AFP)

Τον θάνατο τριών μελών της σε ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό ανακοίνωσε Παλαιστινιακή οργάνωση

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (FPLP) ανακοίνωσε τον θάνατο τριών μελών του σε ισραηλινό βομβαρδισμό στην καρδιά της πρωτεύουσας του Λιβάνου σήμερα, την πρώτη αεροπορική επιδρομή σε αυτό το τμήμα της Βηρυτού αφότου έγινε η επίθεση της Χαμάς στο νότιο τμήμα της ισραηλινής επικράτειας την 7η Οκτωβρίου 2023.

Το FPLP, παλαιστινιακό κίνημα με κοσμικό χαρακτήρα, που ανήκει στην αριστερά, χαρακτηρισμένο τρομοκρατική οργάνωση από τις ισραηλινές αρχές και την ΕΕ, συμμετέχει στη δράση της λιβανικής Χεζμπολάχ, στις επιθέσεις της στο βόρειο Ισραήλ «σε υποστήριξη» της Χαμάς.

«Ο Μοχάμεντ Άμπντελ Αάλ (…), επικεφαλής του τμήματος στρατιωτικής ασφάλειας, ο Ιμάντ Οντέ, μέλος της στρατιωτικής διοίκησης Λιβάνου (του FPLP), και ο Αμπντελραχμάν Άμπντελ Αάλ έπεσαν μάρτυρες σε άνανδρη δολοφονική ενέργεια αεροσκάφους της σιωνιστικής κατοχής στην Κόλα», στη Βηρυτό, ανέφερε το παλαιστινιακό κίνημα σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε μέσω του επίσημου ιστοτόπου του.

Πηγή προσκείμενη στα λιβανικά σώματα ασφαλείας δήλωσε νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε πλήγμα ισραηλινού drone σε διαμέρισμα στην καρδιά της Βηρυτού που «ανήκε στη Τζεμάα Ισλαμίγια», οργάνωση του ρεύματος των Αδελφών Μουσουλμάνων, που έχει γίνει επανειλημμένα στόχος ισραηλινών πληγμάτων αφότου άρχισαν οι εχθροπραξίες ανάμεσα στη Χεζμπολά και τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις στα σύνορα την 8η Οκτωβρίου.

Η ίδια πηγή ανέφερε πως τουλάχιστον δύο από τους τέσσερις νεκρούς ήταν μέλη του FPLP.

Βίντεο που μεταδόθηκαν από λιβανικά τηλεοπτικά δίκτυα εικονίζουν εν μέρει ισοπεδωμένο όροφο στο κτίριο που χτυπήθηκε, στη συνοικία Κόλα, όπου ζουν κατά πλειονότητα σουνίτες, πλάι σε δρόμο προς το αεροδρόμιο.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου άκουγαν drones να πετούν πάνω από τη Βηρυτό όλη τη νύχτα.

Αν και τις τελευταίες ημέρες οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έχουν σφυροκοπήσει επανειλημμένα νότιες συνοικίες και προάστια της Βηρυτού, οχυρά της Χεζμπολά, είναι η πρώτη φορά που γίνεται στόχος η καρδιά της λιβανικής πρωτεύουσας από την 8η Οκτωβρίου.

Το πλήγμα καταγράφεται καθώς το Ισραήλ συνεχίζει τη στρατιωτική πίεση στο λιβανικό κίνημα, που πρόσκειται στο Ιράν, για έβδομη συναπτή ημέρα.

Πλήγματα σε προπύργια της Χεζμπολάχ σε όλο τον Λίβανο στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 105 ανθρώπους χθες Κυριακή, κατά τους πιο πρόσφατους αριθμούς που δημοσιοποίησε το λιβανικό υπουργείο Υγείας, δυο ημέρες μετά τον θάνατο του ηγέτη του κινήματος Χασάν Νασράλα, δεκάδων μελών και αμάχων σε ισραηλινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

Ο ισραηλινός στρατός έχει κλιμακώσει ραγδαία από την 23η Σεπτεμβρίου τους βομβαρδισμούς του εναντίον της Χεζμπολά, καθώς η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου χαρακτηρίζει πλέον «στόχο» του πολέμου να επιστρέψουν στα σπίτια τους στον βορρά οι δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι εξαιτίας των πυρών από τον Λίβανο.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Σωκράτης Φάμελλος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να προχωρήσει με συνταγές που έχουν αποτύχει και τον έχουν συρρικνώσει»
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Κορινθία: Νεκροί οι δυο αγνοούμενοι στην Άνω Πιτσά – Κάηκαν σπίτια, στα 30 χλμ. το μέτωπο της φωτιάς, νέο 112
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Δικάζονται γονείς και εκπαιδευτικοί για την κακoποίηση 5χρονου από συνομήλικους του στην Αλεξανδρούπολη
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Νεκρός ο 36χρονος κολυμβητής που αγνοούταν στο Κορωπί
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Νέα υπόθεση σοκ ασέλγειας ανηλίκων – Πατέρας φέρεται να ασελγούσε στις δύο κόρες του
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Στο νοσοκομείο ο Νίκος Μουτσινάς
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Τραγωδία έξω από τη Λάρισα: Άνδρας έπαθε ανακοπή ενώ οδηγούσε και πέθανε πάνω στο τιμόνι
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Νέες ταυτότητες: Στο id.gov.gr τα ψηφιακά ραντεβού για την έκδοσή τους – Άνοιξε η νέα πλατφόρμα
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Ιράν: Φυγάδευσαν τον αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ σε ασφαλή τοποθεσία μετά την εξόντωση του Νασράλα
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Αντιπεριφερειάρχης για τους δύο νεκρούς από τη φωτιά στην Κορινθία: «Ήταν συγχωριανοί μου – Είχαν πάει να βοηθήσουν»
30 Σεπτεμβρίου, 2024