Κακοκαιρία: Σφυροκοπά την Αττική – Εκτακτο μήνυμα από το 112 – Εκλεισαν δρόμοι – LIVE χάρτης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Μπάλλος», με βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται και στην Αττική από το μεσημέρι σήμερα έως το μεσημέρι της Παρασκευής 15/10, ενώ υπάρχει και πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, κατά το υπόλοιπο της Πέμπτης και έως το πρωί της Παρασκευής αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο σύνολο της χώρας, ενώ πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως σε νησιωτικές περιοχές του Ιονίου και του Αιγαίου, καθώς και σε παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας και ενδεχομένως της Χαλκιδικής.

Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι κατά τόπους ισχυρά στο Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά και στην Εύβοια έως το πρωί της Παρασκευής, ενώ από σήμερα το απόγευμα έως αύριο το πρωί κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο.

Στο Αιγαίο θα επικρατήσουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων έως 6-7 μποφόρ, ενώ στον Θερμαϊκό και στις Σποράδες από βορειοδυτικές διευθύνσεις ίδιας έντασης. Στο Νότιο Ιόνιο θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι 4 έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Μήνυμα 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Μήνυμα από το 112 έλαβαν αρκετοί στα κινητά τους για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Δείτε παρακάτω:

Εκλεισαν δρόμοι

Λόγω συσσωρεύσης υδάτων διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς από το ύψος της Πέτρου Ράλλη (ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά) και από το ύψος της Χαμοστέρνας (ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα).

Πλημμύρες, κλειστοί δρόμοι και προβλήματα

Δρόμοι πλημμύρησαν, ενώ λόγω συσσώρευση υδάτων διακόπηκε τη νύχτα η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Ωκεανίδων από τη συμβολή της με την οδό Β. Ηπείρου έως τη συμβολή της με την οδό Κανελλοπούλου, στην περιοχή της Ελευσίνας.

Στην ίδια περιοχή, στη 01.00 τα ξημερώματα χρειάστηκε να γίνει από την Πυροσβεστική Υπηρεσία απεγκλωβισμός οδηγού, στον παραλιακό δρόμο στο ύψος της οδού Κανελλοπούλου. Ο οδηγός μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο και είναι καλά στην υγεία του.

Την ίδια ώρα σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι οδηγοί που κινούνται στην άνοδο του Κηφισού, από το ύψος της Ιεράς Οδού μέχρι και τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Χιόνισε στη Φλώρινα

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στα ορεινά του νομού Φλώρινας, καθώς η κακοκαιρία Μπάλλος επελαύνει στη χώρα. Όπως αναφέρει το neaflorina.gr, η Βίγλα, το Πισοδέρι, το Νυμφαίο, η Δροσοπηγή και άλλες περιοχές ντύθηκαν στα λευκά, όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία

Κακοκαιρία: Προληπτική εκκένωση χωριών στη Βόρεια Εύβοια- Απομακρύνθηκαν 45 άνθρωποι

Συνολικά 45 άτομα δέχθηκαν ν’ απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους χθες το βράδυ των χωριών Κοτσικιάς, Αγίας Άννας και Αχλαδίου στη Βόρεια Εύβοια.

Άνδρες της Αστυνομίας έκαναν συστάσεις για εκκένωση των χωριών πάντα σε προληπτικό επίπεδο. Αυτοί που θέλησαν να μετακινηθούν φιλοξενούνται από φιλικά τους πρόσωπα. Από την Περιφέρεια έχει μισθωθεί το ξενοδοχείο Αγκάλη για να εξυπηρετήσει όσους θελήσουν να βρουν καταφύγιο.

Στην Βόρεια Εύβοια η βροχόπτωση αναμένεται να ξεκινήσει από τις 13:00 το μεσημέρι.

Στις Ροβιές και σε άλλα χωριά οι κάτοικοι οχυρώνουν τα σπίτια τους. Τοποθετούν λαμαρίνες και από κάτω σακιά από άμμο.

Πηγή: Tvstar.gr

Δείτε την εξέλιξη της κακοκαιρίας

 

Το μήνυμα του 112

Χθες το βράδυ, μήνυμα του Υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, εστάλη μέσω του 112 στους κατοίκους της Πάτρας, της Κέρκυρας και της Κεφαλονιάς, λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για κύμα κακοκαιρίας.

Ειδικότερα, το μήνυμα που έφθασε στα κινητά τηλέφωνα αναφέρει τα εξής: «Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή σας. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις, περιοχές που έχουν ή μπορεί να πλημμυρίσουν. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Κλειστά σχολεία σε περιοχές της Κεφαλλονιάς

Έντονες οι βροχοπτώσεις κάνει αισθητή την εμφάνισή του ο “Μπάλλος”, στο νησί της Κεφαλονιάς, όπου στη Σάμη ο δήμαρχος Σάμης ανακοίνωσε το κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων. Κλειστό και το νηπιαγωγείο και το δημοτικό Πόρου στο Αργοστόλι.

Λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει την Κεφαλονιά, από τα ξημερώματα , ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου Πόρου.