Εκτροχιασμός συρμού του ΗΣΑΠ – 8 τραυματίες – Ποια τα αίτια

Αναστάτωση επικρατεί στην Κηφισιά, καθώς εκτροχιάστηκε συρμός του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Κηφισιά.

Συρμός του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Κηφισιά, εκτροχιάστηκε πριν από λίγο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 9 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν έπιασαν τα φρένα λόγω ολισθηρότητας με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε τοιχίο της αποβάθρας του σταθμού.

Από την πρόσκρουση τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ελαφρά εννέα άτομα. Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα καθώς και δύναμη της Πυροσβεστικής.

Ποια είναι τα αίτια του ατυχήματος

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος στο RealFm, το ατύχημα προκλήθηκε κατά πάσα πιθανότητα από ανθρώπινο λάθος, «φαίνεται – αλλά το μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη – ότι ήταν ανθρώπινο λάθος του μηχανοδηγού. Ότι δεν πάτησε έγκαιρα το φρένο»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των μηχανοδηγών ΗΣΑΠ κ. Φωτεινός δήλωσε ότι το ατύχημα συνέβη καθώς δεν λειτούργησε σωστά το αντιολισθητικό σύστημα, «είχε ψιλόβροχο και αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα. Δεν να λειτούργησε σωστά και το αντιολισθητικό σύστημα που έχει το τρένο», είπε και απέκλεισε να είχε αναπτύξει μεγαλύτερη ταχύτητα απ’ ότι έπρεπε ο μηχανοδηγός. «Δεν μπαίνουν με ταχύτητες, μπαίνουν με μικρή ταχύτητα. Αποκλείεται. Το πατινάρισμα συμβαίνει συχνά, το κακό είναι να σου τύχει σε τερματικό σταθμό. Είναι και γερασμένα τα τρένα, έχουν 35 χρόνια καριέρας», σημείωσε ο κ. Φωτεινός και τόνισε ότι πρόκειται για έμπειρο οδηγό.