Δείτε φωτογραφίες: Η Ιωάννα έφτασε στο δικαστήριο – Πολύωρη η κατάθεσή της

Η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι συνεχίζεται σήμερα, με την Ιωάννα Παλιοσπύρου, να έχει τον πρώτο ρόλο, καθώς η δικάσιμος θα ξεκινήσει με την κατάθεσή της.

Η Ιωάννα καλείται να περιγράψει – και να ξαναζήσει – τα όσα πέρασε από τη στιγμή που δέχτηκε την επίθεση μέχρι και σήμερα.

Η ίδια, επιδεικνύοντας μεγάλο ψυχικό σθένος, βρίσκεται παρούσα από την πρώτη μέρα της δίκης και θα συνεχίσει να βρίσκεται εκεί μέχρι να ακούσει την απόφαση του δικαστηρίου. Αποφασισμένη να παλέψει, η Ιωάννα θα περιγράψει την επίθεση και τα όσα ακολούθησαν και θα απαντήσει για τη σχέση που είχε με την κατηγορούμενη.

Η καθ΄ομολογία δράστρια από την άλλη, δεν εμφανίστηκε ούτε την πρώτη μέρα στη δίκη, και οι πιθανότητες να εμφανιστεί σήμερα είναι μηδαμινές σύμφωνα με συγγενικά της πρόσωπα.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο Σάκης Κεχαγιόγλου, συνήγορος υπεράσπισής της, έχει σημειώσει ότι κάποια στιγμή θα εμφανιστεί στη δικαστική αίθουσα, απλώς είναι άγνωστο το πότε.

Η κατηγορούμενη βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, καθώς η μεταφορά της από τη Θήβα είχε σαν αποτέλεσμα να κλειστεί στον εαυτό της.

Τα άτομα με τα οποία επικοινωνεί είναι ο Σάκης Κεχαγιόγλου, συγγενικό της πρόσωπο και στενή της φίλη που είναι και μάρτυρας υπεράσπισής της.

Ο κ. Λύτρας, δικηγόρος της Ιωάννας, εκτιμά ότι η κατηγορούμενη θα εμφανιστεί στο δικαστήριο όταν φτάσει η στιγμή της απολογίας της.

Δείτε φωτογραφίες:

Έχει κληθεί ο άνδρας που «πυροδότησε» την επίθεση

Σε ό,τι αφορά στον άνδρα που φέρεται ως το πρόσωπο που «πυροδότησε» τις κινήσεις της κατηγορούμενης, ο συνήγορος της Ιωάννας σημείωσε ότι «αυτός έχει κληθεί στο δικαστήριο. Η Ιωάννα δεν τον ξέρει καν τον άνθρωπο. Η Ιωάννα δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από την κατηγορούμενη για το πρόσωπο αυτό και από εκεί άρχισαν όλα».

Μάλιστα, όπως επεσήμανε «αμέσως μετά το έγκλημα, η κατηγορούμενη, τον πήρε πέντε φορές τηλέφωνο. Είναι καταγεγραμμένες οι κλήσεις. Ξέρουμε ποιος είναι και ακόμη δεν έχει καταθέσει».

Εμφανίστηκε φερόμενος ως συνεργός

Την ίδια στιγμή ο άνθρωπος που φέρεται να εξετάζεται ως πιθανός συνεργός της δράστριας εμφανίστηκε σήμερα στην Εισαγγελία Εφετών μαζί με τον δικηγόρο του.

Ο φερόμενος ως συνεργός της κατηγορουμένης ζήτησε να καταθέσει στη δίκη, που θα συνεχιστεί σήμερα. Η διαδικασία, όμως, δεν ολοκληρώθηκε και από την Εισαγγελία Εφετών τους παρέπεμψαν στη Γραμματεία του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως είναι πιθανόν σήμερα, είτε ο ίδιος ο φερόμενος ως συνεργός είτε ο δικηγόρος του, να εμφανιστεί στο δικαστήριο προκειμένου να καταθέσει σχετικά με την υπόθεση.