Μόνο στο newsique: Παράβαση και στο πλάγιο, στο 2-2 της Τότεναμ (video)

Στο 50ο λεπτό του παιχνιδιού γίνεται η φάση που έμελλε να κρίνει τη ροή του παιχνιδιού, μιας και η Τότεναμ ισοφάρισε τον Ολυμπιακό, εκτοξεύοντας στα ύψη την ψυχολογία των Άγγλων και καταρρακώνοντας ταυτόχρονα αυτή των Ελλήνων. Μετά από την ισοφάριση, η συνέχεια ήταν καταστροφική για την ελληνική ομάδα.

Ωστόσο, σ’ αυτή την κρίσιμη φάση του 50ου λεπτού –σε απολύτως κομβικό χρονικό σημείο του αγώνα- συμβαίνουν 2 χοντρά διαιτητικά λάθη, που σαφώς επηρέασαν την εξέλιξη της φάσης και κατά συνέπεια και όλου του αγώνα.

Το ένα (το φάουλ του Μόουρα στον Τσιμίκα) έχει αναλυθεί ήδη αρκετά, είναι ξεκάθαρο και καμία αμφισβήτηση δεν χωρά επ’ αυτού. Ο παίκτης βρίσκει πρώτα τον αντίπαλό του και μετά τη μπάλα.

Στην ίδια φάση, ωστόσο, καταγράφεται και ένα δεύτερο διαιτητικό σφάλμα (που αναδεικνύει το newsique), το οποίο επίσης είναι ξεκάθαρο και οφθαλμοφανές και που αν το αντιλαμβανόντουσαν οι διαιτητές, δεδομένα η εξέλιξη της φάσης θα ήταν διαφορετική.

Συγκεκριμένα, βλέποντας κανείς προσεκτικά το replay, διαπιστώνει ότι ο παίκτης της Τότεναμ, που κάνει το πλάγιο, πατάει γραμμή, κάτι που ρητά απαγορεύεται από τον κανονισμό.

Δεδομένου, μάλιστα, ότι το γκολ (που μπαίνει λίγα δευτερόλεπτα μετά) βασίζεται στην ταχύτητα (στο ότι δηλαδή πιάστηκε απροετοίμαστη η άμυνα του Ολυμπιακού) η συγκεκριμένη παράβαση του παίκτη της Τότεναμ αποκτά ιδιαίτερη σημασία, γιατί αν τυχόν ο ρέφερι σφύριζε «τα νόμιμα», γκολ δεν θα είχαμε, ακόμη και χωρίς το φάουλ!

Άρα, είτε θα έπρεπε να πάρει τη μπάλα ο Ολυμπιακός (εξαιτίας του φάουλ), είτε θα έπρεπε να σταματήσει η εξέλιξη της φάσης, εξαιτίας της γραμμής που πάτησε ο Οριέ.

Όμως, οι διαιτητές δεν είδαν τίποτα από τα δύο και έτσι η Τότεναμ νίκησε τον Ολυμπιακό.

Δείτε καρέ-καρέ τη φάση:

-Ad-