Τουλάχιστον δέκα νεκροί στη Φλόριντα από τον τυφώνα Μίλτον

Δραματικές στιγμές ζει η Φλόριντα με τουλάχιστον δέκα ανθρώπους να έχουν κάνει τη ζωή τους από τον τυφώνα Μίλτον. 

Σύμφωνα με το NBC, ο απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε σε δέκα , καθώς οι διασώστες εξακολουθούν να ψάχνουν μέσα στα συντρίμμια και τα νερά, που έχουν καλύψει τα πάντα, για θύματα.

Τον αριθμό των νεκρών επιβεβαίωσε και ο σερίφης της κομητείας Volusia, Μάικλ Τσίτγουντ. «Ένα άτομο πέθανε μετά από πτώση δέντρου», δήλωσε, προσθέτοντας ότι οι λεπτομέρειες για τους άλλους δύο θανάτους στην κομητεία αυτή δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές.

Ο κυκλώνας Μίλτον προκάλεσε δεκάδες ανεμοστρόβιλους, κατέστρεψε κατοικίες αλλά ευτυχώς, δεν προκάλεσε τις καταστροφικές πλημμύρες για τις οποίες υπήρχαν φόβοι.

Ο κυβερνήτης Ρον ΝτεΣάντις δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης το πρωί ότι η πολιτεία απέφυγε το χειρότερο σενάριο, αν και προειδοποίησε ότι οι ζημιές είναι σημαντικές. Η περιοχή του Κόλπου της Τάμπας φαίνεται να γλύτωσε από τις φονικές πλημμύρες, για τις οποίες οι αρχές είχαν εκδώσει κόκκινο συναγερμό.

Τέσσερις θάνατοι καταγράφηκαν στο Σεντ Λουσί, στις ανατολικές ακτές της Φλόριντας, με τουλάχιστον 2 εξ αυτών στην κοινότητα Σπάνις Λέικς, συνοικίες συνταξιούχων.

Περισσότερα από 3 εκατομμύρια κατοικίες και επιχειρήσεις στη Φλόριντα δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα σήμερα, σύμφωνα με τον ιστότοπο PowerOutage.us. Σε κάποια εξ αυτών η ηλεκτροδότηση είχε διακοπεί για ημέρες μετά το πέρασμα του κυκλώνα Ελίν πριν από δύο εβδομάδες. Ο κυκλώνας Μίλτον ξήλωσε επίσης τη στέγη στο Tropicana Field, το στάδιο της ομάδας μπέιζμπολ Tampa Bay Rays στο Σεντ Πέτερσμπουργκ, χωρίς να υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς.

«Μία από τις ευλογίες για εμάς είναι ότι δεν είδαμε τα κύματα θύελλας που είχαν προβλέψει. Αυτό έσωσε πολλά», δήλωσε η δήμαρχος της Τάμπας Τζέιν Κάστορ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου νωρίς το πρωί.

Στην περιοχή της Τάμπας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κυκλώνας ξερίζωσε δέντρα, διασκόρπισε συντρίμμια σε δρόμους και έριξε κολώνες ηλεκτροδότησης, όπως φαίνεται στα βίντεο που μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ. Ορισμένες συνοικίες πλημμύρισαν, όμως το εύρος των ζημιών δεν θα γίνει γνωστό, παρά όταν τα συνεργεία αποκτήσουν πρόσβαση στις πληγείσες περιοχές και αξιολογήσουν τις καταστροφές, επισήμανε η Κάστορ.

Ομάδες διάσωσης στην περιοχή ανταποκρίθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε δεκάδες κλήσεις για βοήθεια, μεταξύ αυτών μία που αφορούσε ένα δέντρο που έπεσε πάνω σε ένα σπίτι, στο οποίο βρίσκονταν 15 άνθρωποι, μεταξύ αυτών παιδιά, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Τάμπας Λι Μπέρκοου. Και οι 15 διασωθέντες μεταφέρθηκαν σε καταφύγια, συμπλήρωσε.

Η πολιτεία παραμένει σε κίνδυνο για πιθανές πλημμύρες αφότου το ύψος της βροχής που έπεσε ανήλθε σε 457 χιλιοστά. Οι αρχές αναμένουν την υπερχείλιση των ποταμών, ωστόσο μέχρι στιγμής η στάθμη των υδάτων παραμένει στα ίδια επίπεδα ή και χαμηλότερα, μετά το χτύπημα του κυκλώνα Ελίν πριν από δύο εβδομάδες, είπε η Κάστορ σήμερα το πρωί.

Από σήμερα το πρωί, 2.209 εσωτερικές πτήσεις ακυρώθηκαν, σύμφωνα με τον ιστότοπο FlightAware. Τα αεροδρόμια της Φλόριντας παρέμειναν σήμερα κλειστά.

Διάφορα λιμάνια στον Κόλπο, μεταξύ άλλων το Πάναμα Σίτι, το Σεντ Τζο και ο Κι Γουέστ στη Φλόριντα άρχισαν να επαναλειτουργούν για την κυκλοφορία των πλοίων.

Ο Μίλτον προβλέπεται να εξελιχθεί σε ισχυρή μετα-τροπική καταιγίδα αργότερα σήμερα και κατόπιν σταδιακά να εξασθενίσει εντελώς τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο Κυκλώνων.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Μεθυσμένος τουρίστας πήδηξε από μπαλκόνι ξενοδοχείου στα Χανιά
10 Οκτωβρίου, 2024
Νέα επίθεση του Ισραήλ στο κέντρο της Βηρυτού – Τουλάχιστον 2 νεκροί και 9 τραυματίες
10 Οκτωβρίου, 2024
Σοκ! Τρανς γυναίκα δέχθηκε άγρια επίθεση – «Ήθελαν να με σκοτώσουν»
10 Οκτωβρίου, 2024
Τζόρτζ Μπάλντοκ: «Πήδηξε αστυνομικός στην πισίνα για να τον βγάλει»
10 Οκτωβρίου, 2024
Ο ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για «εσκεμμένες επιθέσεις» σε ιατρικό προσωπικό και εγκαταστάσεις της Γάζας
10 Οκτωβρίου, 2024
Κυψέλη: «Τον σιχαινόμασταν», λένε τα αδέλφια που σκότωσαν τον ξάδελφό τους
10 Οκτωβρίου, 2024
Κρήτη: «Με έβαλες κάτω στο χώμα και πήγες να με σκοτώσεις» – Συγκλονίζει η πρεσβυτέρα
10 Οκτωβρίου, 2024
Στην Κύπρο ο Μητσοτάκης την Παρασκευή για την Σύνοδο MED9
10 Οκτωβρίου, 2024
Τουλάχιστον δέκα νεκροί στη Φλόριντα από τον τυφώνα Μίλτον
10 Οκτωβρίου, 2024
Κεραμέως: Υπάρχουν περαιτέρω τρόποι τόνωσης της απασχόλησης
10 Οκτωβρίου, 2024