«Τουρισμός για όλους» με e-voucher διακοπών αξίας 120 ευρώ για κάθε Έλληνα δικαιούχο

Παράλληλα με τη χθεσινή παρουσίαση της καμπάνιας για την έλευση τουριστικών στη χώρα, ξεκινά και η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση του κυβερνητικού προγράμματος στήριξης του εσωτερικού τουρισμού.

Αλλωστε, πέραν του ότι παραδοσιακά αποτελεί ένα μικρό αλλά κρίσιμο κομμάτι της συνολικής τουριστικής αλυσίδας, ιδιαίτερα φέτος που οι Ελληνες εμφανίζονται σε όλες τις δημοσκοπήσεις να αναζητούν μια μικρή, έστω, απόδραση από την δύσκολη άνοιξη της καραντίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsique, μέσα στον μήνα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων τόσο για τους δικαιούχους όσο και για τις επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, το οποίο, φέτος, λόγω ειδικών συνθηκών, θα είναι πιο «πλατύ» σε διάρκεια αλλά και σε αριθμό ωφελούμενων πολιτών.

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» είναι ύψους 30 εκατ. ευρώ και θα προσφέρει e-voucher αξίας 120 ευρώ σε κάθε δικαιούχο για διακοπές με κατ’ ελάχιστο 4 διανυκτερεύσεις.

Αφορά ξενοδοχεία και ταξιδιωτικά γραφεία και οι δικαιούχοι υπολογίζονται σε 250.000.
Επίσης, θα υπάρξουν εταιρικά Holiday Vouchers για επιπλέον αφορολόγητο voucher διακοπών αξίας 300 ευρώ.

Παρουσιάζοντας το σχέδιο για την σταδιακή έναρξη της τουριστικής περιόδου,ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης ανέφερε ότι πρώτο βήμα αποτέλεσε η έναρξη του εσωτερικού τουρισμού την 25 Μαΐου με το άνοιγμα των yachting, από την 1η Ιουνίου άνοιξαν τα camping και τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας, ενώ τα υπόλοιπα καταλύματα θα ανοίξουν στις 15 Ιουνίου.