Τουρκία: Αυτά είναι τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας (video)

Ο Τολγκά Οζμπέκ, ειδικός εμπειρογνώμων της αεροπορίας, εξηγεί στο CNN Türk τις συνθήκες και τα αίτια του τραγικού αεροπορικού δυστυχήματος χθες στο αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκσέν στην Κωνσταντινούπολη.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ο ισχυρός άνεμος, η απόφαση των πιλότων να προσγειωθούν και η κακή κατάσταση του αεροδιαδρόμου συντέλεσαν στο δυστύχημα της Pegasus χθες το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη.

Βίντεο μέσα από το μοιραίο αεροπλάνο της Pegasus: Ουρλιαχτά, κλάματα, πανικός

Το τουρκικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν 183 άνθρωποι έσπασε σε τρία κομμάτια όταν, εν μέσω εξαιρετικά δύσκολων καιρικών συνθηκών, δεν κατάφερε να διατηρήσει την πορεία του στον ολισθηρό διάδρομο προσγείωσης του διεθνούς αεροδρομίου Sabiha Gökçen, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρία άτομα και δεκάδες άλλοι να τραυματιστούν.

Το βίντεο ντοκουμέντο μέσα από το αεροσκάφος έδωσαν στη δημοσιότητα τουρκικά ΜΜΕ. Στο ίδιο βίντεο, μέσα στον χαμό, ακούγονται και οδηγίες – πιθανότατα από το πλήρωμα – προς τους επιβάτες προκειμένου να βγουν με ασφάλεια από το κατεστραμμένο αεροπλάνο.

-Ad-