Τουρκία: Σύντομα έρευνες στην περιοχή που συμφωνήσαμε με τη Λιβύη

Ο υπουργός Ενέργειας της κυβέρνησης Ερντογάν, Φατίχ Ντονμέζ με δήλωσή του στο πρακτορείο Anadolu ανέφερε πως η Τουρκία σύντομα ξεκινάει τις σεισμικές έρευνες στις περιοχές ευθύνης που έχε συμφωνήσει με την Λιβύη.

«Όπως ξέρετε έχουμε ένα Μνημόνιο με την Λιβύη. Η διαδικασία ξεκίνησε. Η Εταιρεία Ερευνών Υδρογονανθράκων έχει αναρτήσει για 3 μήνες ( την περιοχή) και η Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου έχει ήδη κάνει την πρώτη αίτηση. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή θα ξεκινήσουμε τις πρώτες σεισμικές έρευνες» δήλωσε χαρακτηριστικά, όπως αναφέρει ο “Ελεύθερος Τύπος”.

Παράλληλα ο Τούρκος υπουργός ανέφερε πως «στην ανατολική Μεσόγειο πολλοί παίχτες προσπαθούσαν να βγάλουν την Τουρκία εκτός της εξίσωσης, αλλά τώρα όσοι ήθελαν αυτό έμειναν οι ίδιοι εκτός παιχνιδιού. Μάλλον επικαλέστηκαν την κρίση και αποσύρθηκαν από την περιοχή».

Ο Φατίχ Ντονμέζ ανέφερε πως τα σχέδια που έχει εκπονήσει η Τουρκία δεν αλλάζουν και πως θα συνεχίσει τις έρευνες της και στην Μαύρη Θάλασσα αλλά και στην ανατολική Μεσόγειο.

«Είμαστε πιστοί στο σχέδιο μας για την ανατολική Μεσόγειο. Θα προχωρήσουμε όσο είναι εφικτό κανονικά το σχέδιο μας. Και στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και από τον Ιούλιο στην Μαύρη Θάλασσα για πρώτη φορά με το γεωτρύπανο μας ‘’Πορθητής’’ σχεδιάζουμε να πραγματοποιήσουμε την πρώτη μας γεώτρηση».

Πηγή: eleftherostypos