Τουρκία-Συρία: LIVE εικόνα από τα σύνορα Τουρκίας-Συρίας

Τουρκία-Συρία: Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η τουρκική επιχείρηση «Πηγή Ελευθερίας» στη βορειανατολική Συρία με τους Κούρδους να προχωράνε σε συμφωνία με τον Άσαντ.

Τουρκία-Συρία: Οι Κούρδοι στη βόρεια Συρία κατέληξαν την Κυριακή σε συμφωνία με τη συριακή κυβέρνηση για ανάπτυξη συριακών στρατευμάτων κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία.

Η απόφαση ελήφθη μετά την έναρξη της τουρκικής χερσαίας επιχείρησης «Πηγή Ελευθερίας» στη βόρεια Συρία κατά των περιοχών που κατοικούν οι Κούρδοι.

Όπως μεταδίδουν συριακά ΜΜΕ, ο συριακός στρατός αναπτύχθηκε στην πόλη Τελ Ταμέρ ενώ φέρεται να έχει εισέλθει στην πόλη Τάμπκα της επαρχίας Ράκκα.

Υπενθυμίζεται πως χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, έγραψε στο Twitter πως ο ίδιος συνεργάζεται με μέλη του Κογκρέσου για επιβολή «ισχυρών» κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

Από την πλευρά του ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Μαρκ Έσπερ, μιλώντας στο CBS, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ σκοπεύπουν να μετακινήσουν περίπου 1.000 στρατιώτες από το βόρειο τμήμα της Συρίας.

Πάντως σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεκαθάρισε πως το ΝΑΤΟ πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στην Τουρκία και στους «τρομοκράτες».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
«Σεμνότητα και αποτελεσματικότητα»: Τα μηνύματα των νέων υπουργών
15 Μαρτίου, 2025
ΟΗΕ: Ευκαιρία για ουσιαστικές συζητήσεις η Πενταμερής
15 Μαρτίου, 2025
Λευκωσία: Νεκρό βρέφος σε αυτοκίνητο – Φέρεται ότι το ξέχασε η μητέρα του
15 Μαρτίου, 2025
LIVE – Ορκίζεται η νέα κυβέρνηση – Sτο Προεδρικό οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί
15 Μαρτίου, 2025
Το Κίεβο κατέρριψε 130 ρωσικά drones κατά τη διάρκεια της νύχτας σύμφωνα με την ουκρανική πολεμική αεροπορία
15 Μαρτίου, 2025
Τέμπη – Χούπας: Η Ελληνική δικαιοσύνη δεν έχει εργαλεία για να δικάσει
15 Μαρτίου, 2025
Στις 12:00 η εξόδιος ακολουθία του Μητροπολίτη πρώην Θεσσαλονίκης, Άνθιμου προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου
15 Μαρτίου, 2025
Έως τους 26 βαθμούς ο υδράργυρος σε όλη τη χώρα, στους 30 βαθμούς θα φτάσει στη βόρεια Κρήτη – Έρχεται και η αφρικανική σκόνη
15 Μαρτίου, 2025
Σερβία: Συλλαλητήριο διοργανώνουν το Σάββατο οι φοιτητές στο Βελιγράδι – Επεισόδια και συλλήψεις το βράδυ της Παρασκευής
15 Μαρτίου, 2025
Ταχύτητα και αποτελεσματικότητα οι προτεραιότητες του πρώτου υπουργικού συμβουλίου
15 Μαρτίου, 2025