Τουρκία-Συρία: LIVE εικόνα από τα σύνορα Τουρκίας-Συρίας

Τουρκία-Συρία: Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η τουρκική επιχείρηση «Πηγή Ελευθερίας» στη βορειανατολική Συρία με τους Κούρδους να προχωράνε σε συμφωνία με τον Άσαντ.

Τουρκία-Συρία: Οι Κούρδοι στη βόρεια Συρία κατέληξαν την Κυριακή σε συμφωνία με τη συριακή κυβέρνηση για ανάπτυξη συριακών στρατευμάτων κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία.

Η απόφαση ελήφθη μετά την έναρξη της τουρκικής χερσαίας επιχείρησης «Πηγή Ελευθερίας» στη βόρεια Συρία κατά των περιοχών που κατοικούν οι Κούρδοι.

Όπως μεταδίδουν συριακά ΜΜΕ, ο συριακός στρατός αναπτύχθηκε στην πόλη Τελ Ταμέρ ενώ φέρεται να έχει εισέλθει στην πόλη Τάμπκα της επαρχίας Ράκκα.

Υπενθυμίζεται πως χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, έγραψε στο Twitter πως ο ίδιος συνεργάζεται με μέλη του Κογκρέσου για επιβολή «ισχυρών» κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

Από την πλευρά του ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Μαρκ Έσπερ, μιλώντας στο CBS, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ σκοπεύπουν να μετακινήσουν περίπου 1.000 στρατιώτες από το βόρειο τμήμα της Συρίας.

Πάντως σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεκαθάρισε πως το ΝΑΤΟ πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στην Τουρκία και στους «τρομοκράτες».