Τουρκία: «Βόμβα» βουλευτή: «Ο Ερντογάν εμπλέκεται στην έκρηξη στην Ταξίμ»

Σοκ και πολιτικούς τριγμούς έχει προκαλέσει στην Τουρκία η υπόθεση της αιματηρής έκρηξης που έλαβε χώρα πριν μερικές εβδομάδες στην πλατεία Ταξίμ της Κων/πολης.

Τουρκία: Μάλιστα ένας βουλευτής του HDP σε δηλώσεις του φαίνεται να «χρεώνει» έμμεσα την ευθύνη της επίθεσης στον ίδιο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, βουλευτής του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος (HDP) ανέφερε απευθυνόμενος προς τον υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, πως η γυναίκα που φέρεται να είχε κάνει την επίθεση όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με το ΡΚΚ, αλλά ενδέχεται μάλιστα να βρίσκεται στην “αντίθετη πλευρά”, δηλαδή στους πολέμιους προς το PKK.

Ο βουλευτής  Γκάρο Παϊλάν, αποκάλυψε πως “τα τρία αδέλφια μου πέθαναν πολεμώντας για λογαριασμό του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA)“, ενώ πρόσθεσε πως “το τρομοκρατικό επεισόδιο στην Ταξίμ μπορεί να είναι μέρος μιας νέας δυναμικής πραξικοπήματος“.

Την ίδια στιγμή  άσκησε δριμεία επίθεση στον Χουλουσί Ακάρ, τονίζοντας πως συμπεριφέρεται ως στρατιώτης και όχι ως πολιτικός.

“Είμαστε κατά του πολέμου. Υποστηρίζουμε την επίλυση των προβλημάτων μέσω διαπραγματεύσεων. Υπάρχει ένα κουρδικό πρόβλημα στη χώρα, υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας. Αλλά εξακολουθείτε να συμπεριφέρεστε σαν στρατιώτης και όχι σαν πολιτικός“.

Υπενθυμίζεται πως μετά το χτύπημα που πραγματοποιήθηκε προ εβδομάδων, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού είχε κατηγορήσει το ΡΚΚ.

Μιλώντας για τη βομβιστική επίθεση στη συνεδρίαση της ομάδας του κόμματός του, μέλος της κυβέρνησης Ερντογάν είπε ότι ενδέχεται να υπάρχουν κατάσκοποι που θέλουν να βλάψουν την κυβέρνηση.

“Όσοι ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση ενορχήστρωσε την επίθεση στην οδό Ιστικλάλ λόγω των επερχόμενων εκλογών, δεν στερούνται απλώς ευπρέπειας, είναι επίσης κατάσκοποι ανάμεσά μας.

Η επίθεση στην οδό Ιστικλάλ ήταν μια εκρηκτική απάντηση στις επιτυχημένες διπλωματικές προσπάθειες της Τουρκίας να μεσολαβήσει για την ειρήνη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, καθώς και να υπονομεύσει τη σύνοδο κορυφής της Σαμαρκάνδης”.

-Ad-