Τουρκικά ΜΜΕ: Πολεμικά πλοία της Ελλάδας και της Τουρκίας αντιμέτωπα και πάλι στην Ανατολική Μεσόγειο

Σκηνικό έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο στήνουν και πάλι τουρκικά ΜΜΕ. Όπως αναφέρουν ελληνικά και τουρκικά πολεμικά πλοία θα βρεθούν και πάλι αντιμέτωπα στην περιοχή.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ το ιταλικό πλοίο Teliri βρίσκεται στην Ανατολική Μεσόγει όπου τοποθετεί καλώδια. Από την πρώτη στιγμή το ιταλικό πλοίο παρακολουθούσαν κορβέτες του ναυτικού της Τουρκίας ενώ όταν μπήκε στην περιοχή της δυνητικής ελληνικής ΑΟΖ, έπλευσε και η πυραυλάκατος του Π.Ν. «Γρηγορόπουλος» σύμφωνα με τον απεσταλμένο του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλη Κωστίδη.

Ο τηλεοπτικός σταθμός HABER GLOBAL αναφέρει… «Η ένταση στην Αν.Μεσόγειο δεν περιορίστηκε στις Navtex. 4 χρόνια μετά την κρίση του «Ορούτς Ρέις», τα πλοία της Ελλάδας και της Τουρκίας είναι και πάλι αντιμέτωπα στην Αν. Μεσόγειο. Το συγκεκριμένο πλοίο που αρχικά προκάλεσε την κρίση Navtex μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας, τώρα προχωράει προς την περιοχή που ίσως προκαλέσει κρίση μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας. Το πλοίο που ξεκίνησε την πόντιση οπτικής ίνας από την Κύπρο έφτασε μέχρι και στα ανοιχτά του Καστελλόριζου.

Εντός 24 ωρών αναμένεται να μπει στην περιοχή του τουρκολιβυκού μνημονίου. Στην ίδια περιοχή η Ελλάδα και η Αίγυπτος είχαν υπογράψει μια παράνομη συμφωνία καθορισμού θαλάσσιων περιοχών ευθύνης. Αν και η Τουρκία δεν την αναγνωρίζει, η Ελλάδα υποστηρίζει πως της ανήκει αυτή η περιοχή. Τώρα συζητείται αν η τουρκική κορβέτα θα σταματήσει να ακολουθεί το ιταλικό πλοίο στην περιοχή της ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας που τέμνει και το τουρκολιβυκό μνημόνιο. Κι ένα ελληνικό πολεμικό πλοίο βρίσκεται σε ετοιμότητα για το ιταλικό πλοίο Teliri».

Από το σάιτ της εφημερίδας Sozcu γράφει ότι «η Ελλάδα συνεχίζει να εξοπλίζεται σε Αιγαίο και Μεσόγειο», προβαίνοντας σε κινήσεις που αυξάνουν την ένταση.

«Όπως ανακοινώθηκε ,δύο μαχητικά αεροσκάφη Rafale θα ενταχθούν στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία έως το τέλος αυτού του μήνα. Από την άλλη, η Γαλλία θα παρέχει στην Ελλάδα ένα Rafale κάθε μήνα».

Σχολιάζει επίσης ότι η Ελλάδα σχεδιάζει να παραγγείλει άλλα 6 μαχητικά που διαθέτουν και πυραύλους scalp, οι οποίοι μπορούν να πλήξουν στόχους στο έδαφος σε απόσταση 500 χιλιομέτρων.