Τουρκική πρόκληση: «Είναι η Σαμοθράκη ελληνικό νησί;»

Την ελληνικότητα της Σαμοθράκης αμφισβητεί, ευθέως, σε άρθρο του, στην εθνικιστική εφημερίδα της Τουρκίας, «Yeniçağ», ο αρθρογράφος Αχμέτ Τακάν.

Στο άρθρο του, ο Αχμέτ Τακάν αναφέρεται στο πρόσφατο πρόβλημα που προέκυψε με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με την Αλεξανδρούπολη, και κατηγορεί τα τουρκικά Μέσα, (Anadolu, CNN Türk, Haber Türk, NTV) για μειοδοσία, διότι χαρακτηρίζουν την Σαμοθράκη ως ελληνικό νησί.

«Είναι η Σαμοθράκη ελληνικό νησί;» διερωτάται ο αρθρογράφος, ο οποίος υποστηρίζει πως υπάρχουν ορισμένα νησιά όπως η Θάσος, η Σαμοθράκη, η Λήμνος, ο Άγιος Ευστράτιος, η Λέσβος, η Σάμος, η Ικαρία, τα Ψαρά στα οποία κυριαρχικά δικαιώματα έχει η Τουρκική Δημοκρατία και η Ελλάδα μόνο δικαιώματα νομής ή χρήσης.

Σε αυτά τα νησιά όπως λέει: «η υφαλοκρηπίδα, η αποκλειστική οικονομική ζώνη και ο εναέριος χώρος ανήκουν στην Τουρκία».

H εφημερίδα «Yeniçağ» ασκεί αντιπολίτευση στο AKP του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με το εθνικιστικό αντιπολιτευόμενο Καλό Κόμμα (İYİ) της Μεράλ Ακσενέρ αλλά και με σκληρούς εθνικιστές.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Η Φλόγα της Ελπίδας ξεκίνησε το ταξίδι για τους Παγκόσμιους Χειμερινούς Αγώνες Special Olympics στο Τορίνο – Έμπνευση για όλους η δύναμη της θέλησης
26 Φεβρουαρίου, 2025
33χρονος ήταν νεκρός για 42 ημέρες σε λόφο στον Βόλο σε απόσταση 70 χλμ. από τον Βασίλη Καλογήρου
26 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: Εκατοντάδες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα & το εξωτερικό για τη συμπλήρωση δύο ετών από την τραγωδία
26 Φεβρουαρίου, 2025
Γρίφος με την στάση του σώματος του Βασίλη Καλογήρου – Τι εξετάζουν οι ειδικοί
26 Φεβρουαρίου, 2025
Στοιχεία ότι ο Βασίλης Καλογήρου δολοφονήθηκε βρήκε ομάδα ερευνών που διορίστηκε από την οικογένειά του
26 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Επιμένει η οικογένειά του στο σενάριο της δολοφονίας
26 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: Την Πέμπτη δημοσιεύεται το πόρισμα – Δεν έγινε δεκτό το αίτημα συγγενών των θυμάτων για αναβολή
26 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Εντολή να ανοίξει ο ιατρικός του φάκελος από την 1η Ιανουαρίου του 2024 και μετά
26 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: Πυροβολισμοί έξω από δικαστήριο στο Μπίλεφελντ στη διάρκεια δίκης για τη δολοφονία πυγμάχου
26 Φεβρουαρίου, 2025
Μανώλης Λιδάκης: Η αποκάλυψη της αδελφής του λίγους μήνες πριν «φύγει» – «Εισχώρησε στο γόνατό του στρεπτόκοκκος»
26 Φεβρουαρίου, 2025