Τούρκοι επιχείρησαν παράνομο έλεγχο σε ελληνόκτητο πλοίο – Μιλά ο διευθυντής της εταιρείας

Μετά την επιχείρηση παράνομου ελέγχου σε ελληνόκτητο πλοίο από τους Τούρκους, ο διευθυντής της εταιρίας μιλά για την νέα πρόκληση των Τούρκων.

Ο γενικός διευθυντής της πλοιοκτήτριας εταιρείας μίλησε στο OPEN για την πρόκληση των Τούρκων να κάνουν παράνομο έλεγχο σε ελληνόκτητο πλοίο

Οι φρεγάτες του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, αυτές που συνοδεύουν το πλωτό γεωτρύπανο Γιαβούζ, επιχείρησαν την Τρίτη παρανόμως να διενεργήσουν έλεγχο νοτίως της Κύπρου σε ελληνόκτητο ερευνητικό σκάφος που είχε ξεκινήσει από το Λαύριο με προορισμό τη Χάιφα του Ισραήλ.

Οπως ανέφερε στο OPEN και τον Δημήτρη Φρέσκο ο διευθυντής της πλοιοκτήτριας εταιρείας, Μανώλης Βασιλειάδης, «στις 10 του μηνός θα περνούσαμε σε κάποια απόσταση, μεγάλη μεν αλλά σε κάποια απόσταση από το τουρκικό γεωτρύπανο. Τους κάλεσαν από τις τουρκικές φρεγάτες».

Οι Τούρκοι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ήθελαν απλά να προκαλέσουν χωρίς να θέλουν να δώσουν συνέχεια, πλησιάζοντας το πλοίο. «Καμιά φρεγάτα δεν πήγε κοντά, ούτε σκάφος από φρεγάτα κατέβηκε και ανέβηκαν επάνω. Τίποτα δεν έγινε από αυτά. Δεν ήταν κάποια υπόδειξη που τους έγινε “αλλάξτε πορεία ή οτιδήποτε”».

Για το περιστατικό με το ελληνικών συμφερόντων ερευνητικό πλοίο ενημερώθηκε αμέσως το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και το ΝΑΤΟ.