Τους «έδωσε» ο Τσακανίκας

Aποστασιοποιημένος από κάθε δράση της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκε στην απολογία του ο πρώην ταμίας της Τοπικής Οργάνωσης της Νίκαιας, Γιώργος Τσακανίκας.

Ο κατηγορούμενος μάλιστα χαρακτήρισε «καραγκιοζιλίκια» μία σειρά ενέργειές του την περίοδο που ήταν υποστηρικτής του κόμματος και συμμετείχε σε συγκεκριμένες δράσεις. Επέμεινε δε στην άποψη ότι η Χρυσή Αυγή σαν κόμμα δεν είχε σχέση με τη δολοφονία Φύσσα, ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει και αιχμές κατά άλλων συγκατηγορουμένων του, καθώς κάποιοι δεν έχουν αναλάβει την ευθύνη τους.

«Ερχομαι κατηγορούμενος για κακούργημα. Ο ένας λέει “έβγαζα τα καναρίνια βόλτα” και ο άλλος λέει άλλα. Τι να πω; Εχω παραδεχθεί κάθε αφέλειά μου και χαζομάρα μου, αλλά όχι και συνεργός σε φόνο…», ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος, απολογούμενος ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Ιδιαίτερο κεφάλαιο της απολογίας του αφορούσε την επικοινωνία του με τον Γιάννη Λαγό, λέγοντας χαρακτηριστικά : «Την επόμενη ημέρα από το συμβάν, προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον Πατέλη, αλλά ήταν σε χάλια ψυχολογική κατάσταση.

«Πήρα τον Λαγό, και του είπα αν χρειαστεί οτιδήποτε να τον βοηθήσω. Δεν είχα πράξει κάτι κακό και θεωρούσα ότι η Χρυσή Αυγή δεν είχε σχέση και θα έπρεπε να γίνει συσπείρωση του κόσμου. Συναντηθήκαμε με τον Λαγό στη Μεσογείων και μιλήσαμε. Αρχισα να ψάχνω κόσμο, τους φώναζα στην τοπική Πειραιά. Οποιον έβρισκα στο τηλέφωνο, δεν ήθελα να χαθεί η επαφή γιατί φοβόντουσαν. Δεν θυμάμαι ποιοί ήρθαν», ανέφερε.