Τρ. Αλεξιάδης: «Έχουν ξανακυβερνήσει και τους ξέρουμε»

Ο Βουλευτής Β΄Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση» στο τηλεοπτικό κανάλι της Βουλής, αναφέρθηκε στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σχολίασε και τα πρώτα μέτρα της Κυβέρνησης ΝΔ.

Ο κ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, στην αντιστοίχιση με την πολιτική και κοινωνική βάση που τον στήριξε, στη διεύρυνσή του με την εγγραφή νέων μελών και στη δημιουργία «μετώπου πολιτικών, κοινωνικών και άλλων δυνάμεων που θα αντισταθούν στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που ήδη έχει ξεκινήσει και έρχεται…».

Σε ερώτηση για τα αίτια της ήττας στις πρόσφατες εκλογές, έκανε λόγο για επικοινωνιακά και πολιτικά λάθη, αδυναμία αντιπαράθεσης απέναντι σε ένα τεράστιο μέτωπο πολιτικοοικονομικών συμφερόντων που μαζί με ορισμένα μέσα ενημέρωσης στοχοποίησαν τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στη σοφία και την εμπειρία που αποκτήθηκε.

Σχολιάζοντας τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ , μίλησε για την «ασυνέπεια προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών πράξεων» , δηλώνοντας πως «τα μέτρα έχουν συγκεκριμένο ταξικό πρόσημο…δείχνουν ποιους θέλει να ευνοήσει». Στην ερώτηση περί της λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού, τόνισε τη μεγάλη του εμπιστοσύνη στους δημοσίους υπαλλήλους και τη θέση του υπέρ της ανεξαρτησίας της δημόσιας διοίκησης, χωρίς κομματικές, πολιτικές ή οικονομικές παρεμβάσεις, αναφέροντας το προσωπικό του παράδειγμα την περίοδο που διατέλεσε Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών.

Παράλληλα επισήμανε πως «‘Ένα από τα λάθη μας είναι ότι δεν κάναμε εκείνες τις παρεμβάσεις για να σταματήσουν ορισμένοι θύλακες στο Δημόσιο να είναι θύλακες εξουσίας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Υπήρχαν τμήματα του Δημοσίου, τα οποία κυβερνούνταν επί ΣΥΡΙΖΑ από στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ», στηλιτεύοντας τις «αθώες» δηλώσεις στελεχών της ΝΔ περί αξιοκρατίας και λειτουργίας του δημοσίου χωρίς παρεμβάσεις, μια και όπως δήλωσε « η ΝΔ με συγκεκριμένα στελέχη ξανακυβέρνησε αυτή τη χώρα. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά τι έκαναν στελέχη της στο χώρο της Δικαιοσύνης, στο χώρο του Υπουργείου Οικονομικών, στο χώρο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη… έχουν ξανακυβερνήσει και τους ξέρουμε…»

-Ad-