«Τις τραγικές ημέρες που ζούμε με ανθρώπους να πεθαίνουν και άλλους να καταστρέφονται οικονομικά, τα μέτρα της κυβέρνησης δεν ικανοποιούν τις ανάγκες της κοινωνίας και των επιχειρήσεων και ειδικά στον χώρο της εστίασης χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη ενίσχυση, καθότι χρειάζονται κεφάλαια για να ανοίξουν ξανά τα μαγαζιά τους», τόνισε ο Τρύφων Αλεξιάδης, σε βραδινή εκπομπή του MEGA.
«Εκτός όμως από το ύψος των ενισχύσεων, η ανισοκατανομή τους, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την άρνηση αντιμετώπισης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε σχέση με τη φορολογική ελάφρυνση ποδοσφαιρικών εταιρειών ή με τη χρηματοδότηση με μεγάλα ποσά αεροπορικής εταιρείας, δείχνει την πολιτική εξυπηρέτησης συμφερόντων».
Αναφερόμενος ο Τρ. Αλεξιάδης στην ανάγκη χρηματοδότησης της ιδιωτικής αεροπορικής εταιρείας – η οποία κατά τον παριστάμενο βουλευτή της ΝΔ αποτελεί «εθνικό μεταφορέα» (!) – τόνισε πως «όταν ενισχύεται μια επιχείρηση θα έπρεπε το δημόσιο να αποκτά ένα μέρος των μετοχών της, καθώς και να παίρνει μέρος στη διοίκησή της». Υπενθύμισε παράλληλα τις πολιτικές κρατικοποίησης του Κων. Καραμανλή την δεκαετία του ΄70, που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «κάποιοι στη ΝΔ που έκαναν παρέα με την κα Μιράντα Ξαφά και τον κ. Τζήμερο θα ανατρίχιαζαν»
Στο θέμα της μεγιστοποίησης του ηλεκτρονικού εμπορίου τον καιρό της πανδημίας, ο Τρ. Αλεξιάδης τόνισε πως «ωφελεί κυρίως τις μεγάλες και τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις που αυξάνουν την ρευστότητά τους. Μεγάλο ποσοστό μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν μπορεί να ωφεληθεί από το ηλεκτρονικό εμπόριο. Ακόμα και να μπορέσει να πουλήσει κάτι, οι εισπράξεις του θα δεσμευτούν λόγω χρεών προς τις τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή την εφορία». Ο βουλευτής επανάφερε το αίτημα του συνόλου των επαγγελματιών για τη θέσπιση του «ειδικού ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού», αίτημα που έπρεπε να έχει ήδη υλοποιηθεί από την κυβέρνηση.
Τέλος μιλώντας για τη ρύθμιση χρεών, τόνισε πως δεν έχει να κάνει με τον αριθμό των δόσεων και πως μόνο η δημιουργία ενός μηχανισμού αντίστοιχου με τον «εξωδικαστικό μηχανισμό» θα λύσει το πρόβλημα.