Τρ. Αλεξιάδης: Οι προτάσεις Κασσελάκη για τα θέματα καταστατικού μεταφέρουν εξουσίες και αρμοδιότητες από την βάση του κόμματος στην κορυφή της πυραμίδας

“Ποτέ στο παρελθόν δεν έχω ζήσει τόσο μεγάλη δυσαναλογία μεταξύ της εσωστρέφειας και της μιζέριας στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και του τι γίνεται στην κοινωνία. Είμαστε αναντίστοιχοι των αναγκών της κοινωνίας και αναντίστιχοι αυτών που έχουμε πει ότι θέλουμε να εκφράσουμε”, είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο Τρύφωνας Αλεξιάδης.

“Απευθύνομαι σε συντρόφους και μέλη, δεν απευθύνομαι σε οπαδούς, διότι βλέπουμε εδώ φαινόμενα απαράδεκτα”, τόνισε ο κ. Αλεξιάδης, ενώ κάλεσε την ηγεσία του κόμματος να “απομονώσει” τέτοια περιστατικά.

“Σαν μέλος της επιτροπής καταστατικού, δεν έχω πάρει ακόμη στα χέρια μου τις προτάσεις του προέδρου για το καταστατικό, παρενέβη και είπε κάποιες προτάσεις, αλλά κείμενο με δεν έχουμε πάρει”, είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Σχετικά με το όνομα του κόμματος είπε τα εξής: “Ο κ. Κασσελάκης είχε πει τρεις φορές δημόσια ότι δεν θα αλλάξει το όνομα και τώρα έχουμε μια αναφορά ότι μπορεί και να αλλάξει. Πρέπει να έχουμε σαφέστατη θέση. Ο πρόεδρος προτείνει αλλαγή του ονόματος ναι ή όχι;”

“Ακούσαμε πολλά περί δημοκρατίας από τον πρόεδρο, αλλά ήρθε πρόταση η οποία μας ανακοινώθηκε ότι είναι από τον πρόεδρο ή το περιβάλλον του, να υπάρχει εκπρόσωπος του προέδρου στην επιτροπή δεοντολογίας. Αυτό κύριοι από την γαλλική επανάσταση και μετά έχει μπει στην άκρη. Δεν συζητάμε τέτοια πράγματα”, συμπλήρωσε.

“Δυστυχώς οι προτάσεις που ακούσαμε προφορικά από την πλευρά του προέδρου για τα θέματα καταστατικού μεταφέρουν εξουσίες και αρμοδιότητες από την βάση του κόμματος στην κορυφή της πυραμίδας” σημείωσε ο κ. Αλεξιάδης.

Αναλυτικά η ομιλία του Τρύφωνα Αλεξιάδη: