(AP Photo/Alex Brandon)

Τραμπ: «Θα υπάρξουν βομβαρδισμοί αν το Ιράν δεν κάνει πυρηνική συμφωνία»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα το Ιράν με βομβαρδισμούς και δευτερεύοντες δασμούς, εάν η Τεχεράνη δεν καταλήξει σε συμφωνία με την Ουάσινγκτον για το πυρηνικό της πρόγραμμα, σύμφωνα με το Reuters.

Σε τηλεφωνική συνέντευξή του στο NBC News ο πρόεδρος είπε ότι Αμερικανοί και Ιρανοί αξιωματούχοι έχουν συνομιλίες αλλά δεν έδωσε διευκρινίσεις.

«Αν δεν κάνουν συμφωνία, θα υπάρξουν βομβαρδισμοί. Αλλά υπάρχει μια πιθανότητα, αν δεν κάνουν συμφωνία να τους επιβάλω πρόσθετους δασμούς όπως έκανα πριν από τέσσερα χρόνια», είπε .

Κατά την πρώτη του θητεία (2017-2021) ο Τραμπ απέσυρε τις ΗΠΑ από μια συμφωνία του 2015 ανάμεσα στο Ιράν και στις διεθνείς δυνάμεις, η οποία επέβαλε αυστηρά όρια στο αμφιλεγόμενο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης σε αντάλλαγμα με άρση των κυρώσεων.

Επίσης, ο Τραμπ επέβαλε εκ νέου αυστηρές αμερικανικές κυρώσεις. Εκτοτε, η Τεχεράνη έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα συμφωνηθέντα όρια του προγράμματός της εμπλουτισμού ουρανίου.

Μέχρι στιγμής, πάντως, το Ιράν έχει αδιαφορήσει για την προειδοποίηση του Τραμπ να κάνει συμφωνία ή να αντιμετωπίσει στρατιωτικές συνέπειες.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
ΗΠΑ: Επιστήμονες ανέπτυξαν αντισυλληπτικό χάπι για άνδρες
1 Απριλίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Οπαδικό επεισόδιο στον Εύοσμο – Τρεις συλλήψεις
1 Απριλίου, 2025
«Έβρεξε» προβλήματα σε Κυκλάδες και Κρήτη: Έπεσε νερό δύο μηνών – 112 στους κατοίκους της Δωδεκανήσου
1 Απριλίου, 2025
Γ. Φλωρίδης: Τέλος στη χρονική παραγραφή υπουργικών αδικημάτων – «Φρένο» στην παρένθετη μητρότητα για τα ζευγάρια ανδρών
1 Απριλίου, 2025
Ποια στάση κρατούν οι Ευρωπαίοι πολίτες απέναντι στους δασμούς του Τραμπ – Δημοσκόπηση σε επτά χώρες
1 Απριλίου, 2025
Ζαχαράκη: 49.000 μαθητές παρακολούθησαν τις ψηφιακές τάξεις τον Μάρτιο
1 Απριλίου, 2025
Δένδιας: Oυδεμία συσχέτιση μεταξύ του δυστυχήματος στα Τέμπη και της μεταφοράς στρατιωτικού υλικού ή καυσίμων για τις Ένοπλες Δυνάμεις
1 Απριλίου, 2025
Δύο ημέρες με την McLaren σε OPAP Arena και Σύνταγμα – Όλες οι αντιδράσεις που προκάλεσε το μονοθέσιο σε ένα βίντεο
1 Απριλίου, 2025
Χαλκίδα-Κομοτηνή: 5 χρόνια κάθειρξη σε μεταπωλητές πειρατικών συνδρομών
1 Απριλίου, 2025
Συμμορία «ξάφριζε» σπίτια και επιχειρήσεις
1 Απριλίου, 2025