Τραγικό τέλος στη θάλασσα: Όσα έγιναν πριν τον πνιγμό της γιαγιάς της Ζόζεφιν

Ξαφνική αλλαγή καιρού παρέσυρε την ηλικιωμένη, με λουόμενους και ναυαγοσώστη να παλεύουν μάταια να την επαναφέρουν στη ζωή.

Βαθιά οδύνη για τη Ζόζεφιν μετά τον αιφνίδιο θάνατο της αγαπημένης της γιαγιάς στα νερά του Πόρτο Ράφτη. Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Κυριακής, στην παραλία του Αγίου Σπυρίδωνα, όταν δυνατός άνεμος και κύματα δυσχέραναν την επιστροφή της 91χρονης στην ακτή. Η ηλικιωμένη παρασύρθηκε και λίγα λεπτά αργότερα ανασύρθηκε χωρίς αισθήσεις.

Μάρτυρας περιέγραψε τις τελευταίες ώρες πριν το μοιραίο: «Το περιστατικό έγινε γύρω στις 14:00 το μεσημέρι, προφανώς πήγε να βγει και δεν μπόρεσε γιατί είχε κύμα, με αποτέλεσμα να την ρίξει κάτω, έχασε την ισορροπία της και δεν ήταν κανείς εκεί να την πιάσει. Πρέπει να ήπιε νερό και έτσι πνίγηκε. Πνίγηκε δεν έπαθε κανένα έμφραγμα ή κάτι άλλο. Το είχε ξανά πάθει άλλες δύο φορές, αλλά πάντα την βοηθούσαμε, ήταν μεγάλη γυναίκα, πρέπει να ήταν 91 ετών. Ηταν πολύ καλός άνθρωπος, έμενε στην πολυκατοικία και μάλιστα εχθές μιλήσαμε. Της είπα «θα καθίσετε κυρία Ειρήνη» και μου απάντησε… «Ναι θα καθίσω, όσο κρατάει ο καιρός για να κάνω μπάνια» δηλαδή μιλήσαμε το πρωί και μετά με ενημέρωσε η εγγονή μου ότι πέθανε η Ειρήνη. Και της είπα «άντε καλέ, εγώ την βοήθησα το πρωί να μπει στην θάλασσα και έφυγα»».

Ο ναυαγοσώστης που έφτασε από γειτονική παραλία περιέγραψε τις οργανωμένες προσπάθειες ανάνηψης: «Αυτό το περιστατικό έγινε περίπου στη 13:30 το μεσημέρι, συνέβη σε ένα διπλανό κολπάκι από την παραλία όπου είμαι εγώ ναυαγοσώστης. Από εκεί που ήμουν δεν υπάρχει καθόλου ορατότητα γιατί είναι διπλανή παραλία. Με ενημέρωσε ένας λουόμενος, πήρα κατευθείαν το αυτοκίνητο και πήγα στο σημείο όπου έγινε το περιστατικό. Ηταν δύο γιατροί στον χώρο, οι οποίοι όταν είχα φτάσει εγώ εκεί, η γυναίκα δεν είχε τις αισθήσεις της. Μου είπαν ότι την ανέσυραν από το νερό και από εκεί και πέρα εφάρμοσα ΚΑΡΠΑ και χρήση απινιδωτή. Ξεκινήσαμε με τους γιατρούς την προσπάθεια να την επαναφέρουμε στην ζωή μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο αλλά δυστυχώς η γυναίκα δεν επανήλθε».

Η είδηση συγκλόνισε το περιβάλλον της τραγουδίστριας. Σύμφωνα με τηλεοπτικές αναφορές, «Έγινε αντιληπτή από τους λουόμενους, οι οποίοι την έβγαλαν στην ακτή χωρίς της αισθήσεις της. Φώναξαν τον ναυαγοσώστη που ήταν 600 μέτρα μακριά. Έφτασε πολύ γρήγορα, έκανε ΚΑΡΠΑ, αλλά ήταν ήδη πολύ αργά. Μετά από 20 λεπτά ήρθε το ασθενοφόρο. Η Ζόζεφιν κλήθηκε να αναγνωρίσει την ταυτότητά της. Ήταν πολύ αγαπημένες, ήταν το στήριγμά της. Ήταν δίπλα της σε κάθε εμφάνιση. Ήταν και η νονά της. Η Ζόζεφιν βαφτίστηκε σε μεγάλη ηλικία, το ‘ 19 ή το ’20 και την είχε βαφτίσει εκείνη». Επιπλέον, «Το ήξερα λίγο πριν βγει η είδηση. Η Ζόζεφιν ήταν σε κατάσταση σοκ. Μίλησα με μία φίλη της. Της παρέδωσαν τα πράγματα που φορούσε (η γιαγιά της). Της είχε πολύ αδυναμία. Είναι η μαμά της μητέρας της. Ήταν σαν ένα».