Ναυάγιο στη Φολέγανδρο: Ενας νεκρός – Ψάχνουν 38 ακόμη άτομα

Σε εξέλιξη είναι από τα ξημερώματα μεγάλη επιχείρηση διάσωσης αγνοούμενων μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή νότια της Φολεγάνδρου, μετά τη βύθιση σκάφους με άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό επιβαινόντων.

Όπως δήλωσε, πριν από λίγο, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος Αντιπλοίαρχος Νίκος Κοκκάλας, έως τώρα έχουν διασωθεί 12 μετανάστες (επτά άνδρες, τέσσερις έφηβοι και μία γυναίκα) που περισυνελέγησαν από σκάφος του λιμενικού σώματος και βρίσκονταν σε μικρή βοηθητική λέμβο, ενώ έχει εντοπιστεί και μία σορός άνδρα η οποία μεταφέρθηκε στη Σαντορίνη.

Όπως ανέφερε, όλοι οι διασωθέντες έχουν μεταφερθεί για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο της Σαντορίνης ενώ κατά δήλωσή τους ανέφεραν ότι το σκάφος στο οποίο επέβαιναν μαζί με άλλα άτομα βυθίστηκε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος τόνισε ότι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σκάφος είχε ξεκινήσει πιθανότατα από τα τουρκικά παράλια με προορισμό την Ιταλία, ενώ σε ερώτηση του ΑΠΕ αν το σκάφος που βυθίστηκε μπορεί να εντοπιστεί ο κ.Κοκκάλας τόνισε ότι κάτι τέτοιο είναι πάρα πολύ δύσκολο καθώς στη θαλάσσια περιοχή τα βάθη είναι πολύ μεγάλα, ωστόσο τόνισε ότι οι έρευνες συνεχίζονται και θέλουμε είπε να είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορεί να βρεθούν αγνοούμενοι.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι «πρόκειται για ένα περιστατικό που μας θλίβει μας συγκλονίζει και μας εξοργίζει καθώς όπως έχουμε τονίσει από το υπουργείο Ναυτιλίας αλλά και από το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, όσο τα οργανωμένα εγκληματικά δίκτυα δρουν ανεξέλεγκτα στα παράλια της Τουρκίας και βάζουν ανθρώπους και ιδιαίτερα παιδιά σε ακατάλληλα σκάφη που δεν είναι αξιόπλοα και χωρίς κανένα σωστικό εξοπλισμό, θα έχουμε τέτοια τραγικά γεγονότα. Το έχουμε τονίσει και σε διεθνή φόρα και σε διεθνείς οργανισμούς, παρά τις φωνές αποπροσανατολισμού που υπάρχουν από την πραγματική ρίζα του προβλήματος. Τα στελέχη του λιμενικού σώματος θα συνεχίσουν να κάνουν σήμερα όπως και τις προηγούμενες φορές αλλά και στο μέλλον αυτό που κάνουν άριστα, να σώζουν ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα» τόνισε.

Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συνεχίζονται, από ένα πλωτό ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού και τρία πλωτά, ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού και ένα της πολεμικής αεροπορίας, αεροσκάφος c-130, πέντε παραπλέοντα πλοία και ιδιωτικά σκάφη.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Γερμανία: Πρώτο κόμμα το CDU/CSU σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα
23 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: Προβάδισμα του CDU/CSU δείχνουν τα πρώτα exit polls – LIVE όλες οι εξελίξεις
23 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: Η ετυμηγορία της κάλπης – LIVE όλες οι εξελίξεις
23 Φεβρουαρίου, 2025
Ο απεσταλμένος του Τραμπ στην Ουκρανία αναμένει να υπογραφεί αυτή την εβδομάδα η συμφωνία για τα ουκρανικά ορυκτά
23 Φεβρουαρίου, 2025
Σοκαριστικό τροχαίο στην Ηλεία: Μεθυσμένος οδηγούσε με τον 4χρονο γιο του στην αγκαλιά – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο το παιδί
23 Φεβρουαρίου, 2025
«Το πηγούνι του ακουμπούσε τα γεννητικά μου όργανα – Έβλεπα το ταβάνι κι έκλαιγα»: Συγκλονίζουν τα θύματα του γυναικολόγου στη Ρόδο
23 Φεβρουαρίου, 2025
Θάνατος Βασίλη Καλογήρου: «Σύντομα μπορούμε να έχουμε τη λύση του μυστηρίου – “Κλειδί” ο ιατρικός φάκελος»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Δολοφονία Φαίης Μπακογιώργου: «Θα έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανατροπή στην υπόθεση»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Τουρισμός για Όλους 2025: Ξεκινούν οι αιτήσεις με αυξημένα ποσά ενίσχυσης
23 Φεβρουαρίου, 2025
Φον ντερ Λάιεν: «Έγινε απολογισμός με τους Στάρμερ και Μακρόν για τις επαφές τους με την Ουάσινγκτον»
23 Φεβρουαρίου, 2025