Τραγωδία με 5χρονο: Συγκλονίζει ο γιατρός – «Έγιναν υπεράνθρωπες προσπάθειες»

Την τελευταία του πνοή άφησε το πρωί της Δευτέρας το πεντάχρονο αγοράκι, από το εξωτερικό, που νοσηλευόταν από το περασμένο Σάββατο στη ΜΕΘ της Παιδιατρικής Κλινικής του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Το αγοράκι είχε ανασυρθεί χωρίς να έχει τις αισθήσεις του από τη θάλασσα στην περιοχή της Περαίας Θεσσαλονίκης και του είχαν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες από άνδρα του ΕΚΑΒ, ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας και βρισκόταν τυχαία στην περιοχή.

Ο χειρουργός του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Βασίλης Ντούρος, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA για τη μάχη των γιατρών προκειμένου να επαναφέρουν στη ζωή το μικρό αγγελούδι.

«Δυστυχώς είχαμε αυτό το τραγικό συμβάν, εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε πάντα» τόνισε αρχικά.

«Συνεχίζουμε το έργο των διασωστών του ΕΚΑΒ. Πρόκειται για μια αλυσίδα επιβίωσης. Εμείς είμαστε απλά ο τελευταίος κρίκος. Η ενδιάμεσος είναι το ΕΚΑΒ, αλλά η αλυσίδα επιβίωσης ξεκινά από τους πρώτους παρευρισκόμενους. Πρέπει να είμαστε σε θέση η κοινωνία να εκπαιδεύσουμε πολύ κόσμο έτσι ώστε να υπάρχουν έτοιμοι πρώτοι ανταποκρινόμενοι που αποτελούν τον πρώτο κρίκο της αλυσίδας» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο «πάντα όταν υπάρχει ένα τέτοιο σοβαρό περιστατικό, από το συντονιστικό κέντρο του ΕΚΑΒ, ενημερώνεται το νοσοκομείο και όλος ο μηχανισμός τίθεται σε λειτουργία. Ήμασταν έτοιμοι».

«Παραλάβαμε ένα παιδί χωρίς καρδιακή λειτουργία, έγιναν υπεράνθρωπες προσπάθειες, απέκτησε καρδιακή λειτουργία, όμως τον πρόδωσε το εγκεφαλικό οίδημα» περιέγραψε.

-Ad-