Τραγωδία: Το κινητό «σκότωσε» 24χρονη στην μπανιέρα της

Παρότι είχαν προηγηθεί πάμπολλα άλλα παρόμοια περιστατικά στη Ρωσία και οι Αρχές προειδοποιούσαν στους πολίτες να μην παίρνουν τα κινητά τους τηλέφωνα ή τα iPhones τους στο μπάνιο όταν κάνουν ντους, ακόμη μια νεαρή Ρωσίδα δεν έδωσε τη δέουσα σημασία και βρήκε τραγικό (και άδικο) θάνατο από ηλεκτροπληξία.

Η 24χρονη Ολέσια Σεμένοβα, βρέθηκε νεκρή στη μπανιέρα από την συγκάτοικό της στο σπίτι τους στη ρωσική πόλη Aρχανγκέλσκ.

«Της φώναξα, την κούνησα, αλλά ήταν κατάχλωμη, δεν ανέπνεε και δεν έδειχνε σημάδια ζωής», είπε η νεαρή Ντάρια στους άνδρες των πρώτων βοηθειών που έσπευσαν στο σημείο.

«Ήμουν πραγματικά φοβισμένη. Όταν την άγγιξα, έπαθα και εγώ ηλεκτροπληξία», τόνισε, προσθέτοντας ότι «υπήρχε ένα smartphone μέσα στο νερό και φόρτιζε».

Οι νοσηλευτές επιβεβαίωσαν ότι η νεαρή Ρωσίδα – που δούλευε σε ένα κατάστημα ρούχων – είχε πεθάνει μέσα στη μπανιέρα της και ότι το iPhone 8 της τής είχε πέσει στο νερό όσο ήταν ακόμη συνδεδεμένο με το καλώδιό του στο φορτιστή του.

Δεν είναι το πρώτο αντίστοιχο περιστατικό: Τον περασμένο Αύγουστο, μια Ρωσίδα μαθήτρια, 15 ετών, πέθανε στο σπίτι της στη Μόσχα καθώς έπαθε ηλεκτροπληξία μέσα στο μπάνιο της.

Πέρυσι, η 26χρονη Λίλιγια Νοβίκοβα, διεθνώς αναγνωρισμένη παίκτρια του πόκερ, υπέστη επίσης ηλεκτροπληξία στο μπάνιο της. Και το 2019, η 26χρονη Εβγκένια Σουλιατίγιεβα είχε την ίδια τύχη.

Η 26χρονη μπαίνοντας για μπάνιο, έβαλε το κινητό της να φορτίζει στην τουαλέτα. Άγνωστο πως, το κινητό έπεσε μέσα στη μπανιέρα με αποτέλεσμα η άτυχη κοπέλα να πάθει ηλεκτροπληξία και να πεθάνει ακαριαία. Την Σουλιατίγιεβα εντόπισε χωρίς τις αισθήσεις της η μητέρα της που την έψαχνε επί ώρες.