Τραγωδία οικογένειας Μαυρίκου: «Κλειδί» η μαρτυρία του φύλακα – Τι είπε

Βουτιά θανάτου έκαναν το πρωί της Τετάρτης η μητέρα του Παναγιώτη Μαυρίκου και ο αδερφός του πέφτοντας με μεγάλη ταχύτητα στον Νέο Μώλο Δραπετσώνας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αδελφός του εκδότη, Θεόδωρος, αντιμετώπιζε από χρόνια προβλήματα υγείας, ενώ η 76χρονη Σοφία Μαυρίκου φέρεται να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αυτοκίνητο κινούνται με ιλιγγιώδη ταχύτητα περίπου 100 χιλιομέτρων την ώρα και η μητέρα πάτησε το γκάζι πριν πέσει στη θάλασσα.
Άλλες μαρτυρίες αναφέρουν ότι η οδηγός «κόλλησε» πίσω από φορτηγό, προκειμένου να περάσει μαζί του τις μπάρες και να μπει στον χώρο, όπου απαγορεύεται η πρόσβαση στο ευρύ κοινό, και στην συνέχεια έπεσε στην θάλασσα με ταχύτητα.

Μαρτυρία-κλειδί – «Έκλεισε το παράθυρο πριν βουλιάξει»

O πρώτος άνθρωπος που είδε το αυτοκίνητο που οδηγούσε η Σοφία Μαυρίκου να πέφτει στη θάλασσα περιέγραψε με συγκλονιστικά λόγια τα όσα έζησε.

Ο φύλακας στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας ήταν εκείνος που έτρεξε πρώτος στο σημείο και κάλεσε σε βοήθεια.

Σύμφωνα με τον ίδιο η οδηγός δεν είχε επαφή με το περιβάλλον αμέσως μετά την πτώση του αυτοκινήτου. Εκείνος πλησίασε και ενώ ακόμα το όχημα δεν είχε βουλιάξει προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί της αλλά αυτό ήταν αδύνατον.

Ο φύλακας υποστήριξε ότι η Σοφία Μαυρίκου έκλεισε το παράθυρο του οδηγού και άφησε μόνο λίγο ανοιχτό ένα από τα πίσω παράθυρα. Από κατάφερε να βγει και ένα από τα δύο σκυλάκια που ήταν στο όχημα.