Τραγωδία σε γάμο – Νεκροί 20 καλεσμένοι

Περισσότεροι από 20 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά, σκοτώθηκαν σε αεροπορικό βομβαρδισμό την Κυριακή κατά τη διάρκεια ενός γάμου σε μια απομονωμένη περιοχή της ερήμου, στο κεντρικό Μαλί, ανέφερε σήμερα ένας υγειονομικός.

Δεν είναι σαφές ποιος ευθύνεται για αυτές τις επιθέσεις. Ωστόσο, μια πηγή του γαλλικού στρατού είπε στο πρακτορείο Reuters ότι γαλλικές δυνάμεις που δρουν στο Μαλί εξαπέλυσαν ένα αεροπορικό πλήγμα στην περιοχή αυτήν, σκοτώνοντας «δεκάδες μαχητές» ισλαμιστικών οργανώσεων.

Ο υγειονομικός, που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος, είπε ότι στόχος των βομβαρδισμών ήταν άνδρες που κυκλοφορούσαν με μοτοσικλέτες στα χωριά Μπούντι και Κικάρα και πιστεύεται ότι ήταν ισλαμιστές μαχητές. Όμως μεταξύ των θυμάτων είναι και άμαχοι που είχαν συγκεντρωθεί για έναν γάμο. Ορισμένοι από τους τραυματίες υποβλήθηκαν σε ακρωτηριασμό σε ένα κοντινό κέντρο υγείας, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τη γαλλική πηγή, οι στόχοι ταυτοποιήθηκαν από αέρος πριν από την επίθεση και από το έδαφος αμέσως μετά.

Η Γαλλία έχει αναπτύξει στην περιοχή περισσότερους από 5.100 στρατιώτες για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των τζιχαντιστών. Τις τελευταίες ημέρες πέντε Γάλλοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στο Μαλί.

-Ad-