Τραγωδία στα Σπάτα: Το πόρισμα της ΕΛ.ΑΣ. – «Του φώναζαν να σταματήσει, αλλά πήγαινε προς το ελικόπτερο»

Τραγωδία σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας σε ελικοδρόμιο σα Σπάτα. Ένας 21χρονος, γόνος πάμπλουτης οικογένειας πλησίασε το ελικόπτερο που μόλις είχε προσγειωθεί, ενώ οι έλικες λειτουργούσαν και διαμελίστηκε. Ο θάνατος του ήταν ακαριαίος.

Σε τρεις συλλήψεις για το χτεσινό τραγικό περιστατικό στα Σπάτα προχώρησε η αστυνομία.

Όπως έγινε γνωστό, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του πιλότου του ελικοπτέρου, ενώ συνελήφθησαν και δύο τεχνικοί εδάφους της εταιρείας του ελικοπτέρου που είχε μισθώσει η οικογένεια του νεαρού θύματος.

Υπενθυμίζεται ότι ένας άτυχος νεαρός διαμελίστηκε από έλικα ελικοπτέρου, κάτω από άγνωστες συνθήκες.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί είναι με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

«Του φώναζαν να σταματήσει, αλλά πήγαινε προς το ελικόπτερο»

Κάποιοι, μάλιστα, του φώναζαν να σταματήσει, αλλά ο 22χρονος συνέχισε να απομακρύνεται από τον χώρο υποδοχής και να κινείται προς το ελικόπτερο, το οποίο ακόμα δεν είχε σβήσει τις μηχανές του.

«Του φωνάζαν stop αλλά αυτός πηγαίνε προς το ελικόπτερο» φέρεται να έχει καταθέσει αυτόπτης μάρτυρας του δυστυχήματος, σύμφωνα με πραγματογνώμονα της Επιτροπής, που ερευνά το δυστύχημα.

Το πόρισμα της ΕΛ.ΑΣ για το τραγικό δυστύχημα με το ελικόπτερο, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, αναφέρει τα εξής:

“Την 25/07 και περί ώρα 18:00 στη θέση κτήμα Λώλου στην Παιανία προσγειώθηκε ιδιωτικό ελικόπτερο σε θέση προσγείωσης ελικοπτέρων στη συγκεκριμένη θέση. Λίγο μετά την προσγείωση και ενώ οι δύο έλικες του ελικοπτέρου βρίσκονταν σε λειτουργία, ο θανών FJ (…) γεννημένος 30/06/2000 στο Λονδίνο κινήθηκε προς τον πίσω έλικα του ελικοπτέρου και υπό συνθήκες άγνωστες που ακόμη διερευνώνται, φέρεται να χτυπήθηκε το πίσω μέρος του κεφαλιού του από τον πίσω έλικα, με αποτέλεσμα το θάνατό του”.

Σημειώνεται ότι ενημερώθηκαν άμεσα και οι βρετανικές αρχές για την τραγωδία που συνέβη στη χώρα μας.

Το χρονικό της φρίκης

Υπενθυμίζεται πως ο 21χρονος μαζί με άλλους τρεις φίλους του από τη Βρετανία είχαν μισθώσει ελικόπτερο, για να μετακινούνται κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών στο Αιγαίο. Το ελικόπτερο ερχόταν από τη Μύκονο και προσγειώθηκε σε ιδιωτικό ελικοδρόμιο στα Σπάτα.

Όταν το ελικόπτερο προσγειώθηκε, ο νεαρός, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, πλησίασε τον έλικα του ελικοπτέρου, με αποτέλεσμα να διαμελισθεί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το ελικόπτερο ακολουθούσε και ένα δεύτερο όπου επέβαιναν οι γονείς του παιδιού. Ωστόσο, μόλις έγινε το τραγικό δυστύχημα ο πιλότος πήρε εντολή να προσγειωθεί στο «Ελ.Βενιζέλος».

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο άτυχος νέος φέρεται να επιχείρησε να βγάλει σέλφι δίπλα στο ελικόπτερο την ώρα που οι έλικες ήταν ακόμα σε λειτουργία.