Τραγωδία στα Τέμπη: Απαντήσεις «εδώ και τώρα» ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Απαντήσεις εδώ και τώρα χωρίς υπεκφυγές στα αμείλικτα ερωτήματα που προκύπτουν από την τραγωδία στα Τέμπη αξιώνει από την κυβέρνηση η αξιωματική αντιπολίτευση διαπιστώνοντας συγχρόνως ότι το Μαξίμου αλλάζει σε καθημερινή βάση γραμμή.

Έτσι από την θέση πως ο πρωθυπουργός δεν ήξερε για το απόλυτο χάος που επικρατεί στους ελληνικούς σιδηρόδρομους όπως διατυπώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Οικονόμου ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ακούει μία άλλη θέση ότι ο πρωθυπουργός και ήξερε και δεν ήξερε και μάλιστα με επαναφορά της θεωρίας περί “ανθρώπινου λάθους” και καταλογισμό της απόλυτης ευθύνης στον σταθμάρχη.

Το επίμαχο θέμα του τραγικού συμβάντος αλλά και η συνολική στάση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ συζητώνται σήμερα στο Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος που συνεδριάζει υπό τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ για αύριο Σάββατο έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση και της Πολιτικής Γραμματείας χωρίς να έχει διευκρινιστεί εάν το όργανο θα ασχοληθεί και με την υπόθεση Πολάκη όπως είχε ανακοινωθεί προ του δυστυχήματος των Τεμπών.

Για την αλλοπρόσαλλη στάση των κυβερνώντος αναφορικά με το δυστύχημα μίλησε ο τομεάρχης Μεταφορών και Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Παππάς σχολιάζοντας πως τα επιχειρήματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη αλλάζουν κάθε μέρα αλλά και εμπλουτίζονται. Την ώρα που η ΡΑΣ (Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων) με πόρισμα -κόλαφο καταδεικνύει την ελλιπή εκπαίδευση σταθμαρχών. Προσθέτει δε πως πρέπει να βγουν να πουν την αλήθεια που αξιώνουν και ο ιπολίτες.

Στο πόρισμα της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων αναφέρθηκε και η εκπρόσωπος Τύπου Πόπη Τσαπανίδου λέγοντας ότι όχι μόνο σοκάρει αλλά εντείνει το γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας της κοινωνίας, καθώς ανακαλεί όλους τους σταθμάρχες που η ΝΔ προσέλαβε με μπλοκάκι κρίνοντας ότι έχουν ανεπαρκή εκπαίδευση και αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια.

“Με τον πιο δραματικό τρόπο διαπιστώνουμε ότι η αριστεία και το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη είναι τα ρουσφέτια και η αδιαφορία για την ασφάλεια των πολιτών” σημειώνει η ίδια.