Τραγωδία στη Ρόδο: Έτσι έγινε ο πνιγμός των δύο αδελφών – Δεν ήξεραν κολύμπι

Δύο νεαρά κορίτσια, 16 και 19 ετών, που ήρθαν από το εξωτερικό στη χώρα μας για διακοπές, βρήκαν τραγικό θάνατο απόψε στη Ρόδο, στην πισίνα ξενοδοχείου της περιοχής Ιαλυσού, όπου κολυμπούσαν.

Το τραγικό περιστατικό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπήρχε ναυαγοσώστης, καθώς είχε λήξει το ωράριό του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η ΡΟΔΙΑΚΗ, οι γονείς των δύο κοριτσιών που χάθηκαν τόσο άδικα χθες το απόγευμα, κατέθεσαν στους αξιωματικούς της αστυνομίας ότι τα παιδιά τους δεν ήξεραν κολύμπι.

Οι υπεύθυνοι της ξενοδοχειακής μονάδας και συγκεκριμένα ο διευθυντής και ο ναυαγοσώστης πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα της Ρόδου, που θα αποφασίσει εάν ασκηθούν εναντίον τους κατηγορίες.
Οι έρευνες από την πλευρά των αστυνομικών αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ολα έγιναν γύρω στις 18:30 όταν η μία από τις δύο κοπέλες μπήκε να κάνει μια βουτιά στη πισίνα. Σύντομα, η αδερφή της αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά και έτρεξε να την σώσει. Η αδερφή της είχε φτάσει στον πάτο της πισίνας, έχοντας χάσει τις αισθήσεις της, ενώ και η ίδια δεν ένοιωσε καλά.

Οταν έφτασε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο σημείο, η αδερφή της ήταν ήδη νεκρή, ενώ αυτή βρισκόταν στην επιφάνεια του νερού, έχοντας τις αισθήσεις της. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά στην διαδρομή απεβίωσε. Πρέπει να τονιστεί ότι στο ξενοδοχείο βρισκόταν και η τρίτη αδερφή τους, που δεν φαίνεται να ήταν παρούσα στο μοιραίο συμβάν.