Τραγωδία στην Αϊτή: Τουλάχιστον 50 θάνατοι από έκρηξη βυτιοφόρου – «Αδύνατο να αναγνωριστούν»

Ένα συγκλονιστικό δράμα «γράφτηκε» στην Αϊτή το πρωί της Τρίτης (14/12), όταν εξερράγη ένα βυτιοφόρο στο Καπ-Αϊτιέν οδηγώντας στον θάνατο τουλάχιστον 50 ανθρώπους και τραυματίζοντας πολλούς ακόμη, όπως αναφέρει ο προσωρινός απολογισμός που ανακοινώθηκε από τοπικό αξιωματούχο.

«Διαπίστωσα επιτόπου ότι 50 ως 54 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί. Είναι αδύνατο να αναγνωριστούν», δήλωσε ο αντιδήμαρχος του Καπ-Αϊτιέν, ο Πατρίκ Αλμονόρ. «Περίπου 20» κατοικίες στην περιοχή έπιασαν φωτιά μετά την έκρηξη, σύμφωνα με τον Αλμονόρ, κάτι που δημιουργεί φόβους ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι βαρύτερος.

«Δεν είμαστε ακόμα σε θέση να δώσουμε λεπτομέρειες για τον αριθμό των θυμάτων μέσα στα σπίτια», διευκρίνισε.

Αυτή η φτωχή χώρα της Καραϊβικής μαστίζεται από σοβαρή έλλειψη καυσίμων επειδή συμμορίες λυμαίνονται ένα τμήμα του κυκλώματος ανεφοδιασμού, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αυτό προκαλεί ισχυρή δυσαρέσκεια στους κόλπους του πληθυσμού και η Αϊτή ήταν εξάλλου χθες, Δευτέρα, θέατρο διαδηλώσεων κατά της αύξησης της τιμής της βενζίνης.

Το νοσοκομείο Ζουστινιάν, όπου έχουν μεταφερθεί πολλοί τραυματίες, δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει τη συρροή, καθώς πολλοί από τους ανθρώπους αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Δεν έχουμε τα μέσα για να περιθάλψουμε τους πολλούς ανθρώπους που φέρουν σοβαρά εγκαύματα», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο νοσηλεύτρια του νοσοκομείου. «Φοβάμαι πως δεν θα καταφέρουμε να τους σώσουμε όλους», πρόσθεσε.

Το λιμάνι στη βόρεια ακτή της Αϊτής, το Καπ-Αϊτιέν, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Γερμανία: Πρώτο κόμμα το CDU/CSU σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα
23 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: Προβάδισμα του CDU/CSU δείχνουν τα πρώτα exit polls – LIVE όλες οι εξελίξεις
23 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: Η ετυμηγορία της κάλπης – LIVE όλες οι εξελίξεις
23 Φεβρουαρίου, 2025
Ο απεσταλμένος του Τραμπ στην Ουκρανία αναμένει να υπογραφεί αυτή την εβδομάδα η συμφωνία για τα ουκρανικά ορυκτά
23 Φεβρουαρίου, 2025
Σοκαριστικό τροχαίο στην Ηλεία: Μεθυσμένος οδηγούσε με τον 4χρονο γιο του στην αγκαλιά – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο το παιδί
23 Φεβρουαρίου, 2025
«Το πηγούνι του ακουμπούσε τα γεννητικά μου όργανα – Έβλεπα το ταβάνι κι έκλαιγα»: Συγκλονίζουν τα θύματα του γυναικολόγου στη Ρόδο
23 Φεβρουαρίου, 2025
Θάνατος Βασίλη Καλογήρου: «Σύντομα μπορούμε να έχουμε τη λύση του μυστηρίου – “Κλειδί” ο ιατρικός φάκελος»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Δολοφονία Φαίης Μπακογιώργου: «Θα έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανατροπή στην υπόθεση»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Τουρισμός για Όλους 2025: Ξεκινούν οι αιτήσεις με αυξημένα ποσά ενίσχυσης
23 Φεβρουαρίου, 2025
Φον ντερ Λάιεν: «Έγινε απολογισμός με τους Στάρμερ και Μακρόν για τις επαφές τους με την Ουάσινγκτον»
23 Φεβρουαρίου, 2025