Τραγωδία στην Εύβοια: Κι άλλος νεκρός

Στους 6 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τη θεομηνία στην Εύβοια.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1, οι νεκροί ανέρχονται στους 6, καθώς εντοπίστηκε μια γυναίκα που αγνοούνταν και η οποία δυστυχώς δεν τα κατάφερε…

«Αν λειτουργούσε το 112 θα είχαμε εκατόμβη»
Λίγο μετά τις 14:30 το μεσημέρι της Κυριακής (09/08) ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωσή του τόνισε ότι «είναι μια δύσκολη μέρα μετά από μια δύσκολη νύχτα» και αναφέρθηκε στη μεγάλη μάχη που έδωσαν οι άνθρωποι του κρατικού μηχανισμού κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Όπως δε επισήμανε βρισκόμαστε μπροστά σε φαινόμενα για τα οποία χρειάζεται να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να φτιάξουμε δομές που να μπορούν να τα αντιμετωπίσουν.

«Αν λειτουργούσε το 112 θα είχαμε εκατόμβη, έχουμε 5 νεκρούς τρεις πνίγηκαν στην προσπάθεια τους να φύγουν. Είχαμε ετοιμάσει το 112. Κριτική ασκούν όσοι δεν τόλμησαν να εφαρμόσουν το 112… Είναι επιχειρησιακό εργαλείο, δεν είναι πανάκεια» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

«Απόλυτη καταστροφή»
Σημειώνεται ότι από νωρίς τη νύχτα είχε γίνει στην Εύβοια μεγάλη κινητοποίηση με τις κατευθύνσεις και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ενώ το Πυροσβεστικό Σώμα ήταν σε επιφυλακή από τις προηγούμενες ημέρες λόγω των προβλέψεων της ΕΜΥ. Ωστόσο, όπως λένε αρμόδιοι αξιωματικοί, ο όγκος νερού που έπεσε ήταν πάρα πολύ μεγάλος με αποτέλεσμα να σημειωθούν οι μεγάλες πλημμύρες.

«Το βράδυ δουλεύαμε, το μαγαζί μας γεμάτο και κλείσαμε γύρω στη 1:30πμ της Κυριακής» είπε στο Newsbomb.gr ιδιοκτήτης ταβέρνας στο Μπούρτζι.

«Αυτό είναι ό,τι απέμεινε από το κατάστημά μου… Το νερό έχει περάσει μέχρι μέσα, είναι μέσα στη λάσπη… Ψυγεία κάτω, ολική καταστροφή. Τι να κάνουμε; Ήμασταν που ήμασταν με τον κορονοϊό στην εστίαση, τώρα είμαστε τελειωμένοι».