Τραγωδία στην Ηλεία: Σκοτώθηκε πηγαίνοντας το «τελευταίο» γάλα…

Ένας 61χρονος κτηνοτρόφος από τις Αμυγδαλιές, βρέθηκε νεκρός χθες το απόγευμα μέσα σε μια άμορφη μάζα σιδερικών στο γκρεμό που έπεσε το αυτοκίνητό του στα Άσπρα Σπίτια Αρχ. Ολυμπίας.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, o 61χρονος εκτιμάται πως έχασε τη ζωή του νωρίς το πρωί της Δευτέρας, όταν το αυτοκίνητό του μάρκας Ford Ranger κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες προσέκρουσε στο πρανές της οδού αριστερά και στη συνέχεια «έφυγε» στο γκρεμό δεξιά, πιθανότατα με μεγάλη ταχύτητα.

Το αυτοκίνητο χτύπησε στα δέντρα και μετά από αρκετές περιστροφές χτυπώντας στο έδαφος, σταμάτησε την πορεία του λίγα μέτρα από τα βάση της πλαγιάς ανάμεσα σε κορμούς δέντρων.

Ο 61χρονος κτηνοτρόφος, καθημερινά από την αρχή της σεζόν παραγωγής γάλακτος τον περασμένο Οκτώβρη, αλλά και κάθε χρόνο τα προηγούμενα χρόνια, πήγαινε το γάλα που συγκέντρωνε από το κοπάδι του, σε σταθμό συγκέντρωσης γάλακτος που βρίσκεται στο δρόμο από τα Άσπρα Σπίτια προς το Βασιλάκι. Ήταν ένας δρόμος που τον ήξερε καλά, ενώ ο ίδιος όπως έλεγαν όσοι των γνώριζαν δεν ήταν από τους οδηγούς που έτρεχε.

Χθες το πρωί περίπου στις οκτώ ξεκίνησε για να μεταφέρει το τελευταίο γάλα της σεζόν. Θα ξαναπήγαινε πάλι τον ερχόμενο Οκτώβριο. Σε αυτό το τελευταίο δρομολόγιο, ο θάνατος του έστησε καρτέρι. Οι Αρχές και η οικογένειά του, εκτιμούν πως κάτι συνέβη στον 61χρονο που τον έκανε να χάσει τον έλεγχο και να φύγει με ταχύτητα στον γκρεμό για αυτό και η νεκροψία που έχει παραγγελθεί θα φανερώσει πιθανά τα ακριβή αίτια του θανάτου του (πιθανό καρδιακό ή εγκεφαλικό επεισόδιο).

Ο Λυμπέρης Δημήτρουλας ήταν πατέρας πέντε παιδιών, τριών γιών και δύο θυγατέρων. Ως κτηνοτρόφος είχε αναπτύξει δραστηριότητα στις Αμυγδαλιές του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και μαζί με τα παιδιά του εργάζονταν σκληρά.

Το πρωί της Δευτέρας, είχε προγραμματίσει μετά την παράδοση του γάλακτος να μεταβεί για δουλειές του στον Πύργο. Νωρίς το μεσημέρι οι γιοι του τον αναζήτησαν στο τηλέφωνο. «Δεν απάντησε και νομίζαμε πως θα είχε ξεχάσει το τηλέφωνο στο αυτοκίνητο» είπε ό ένας από τους γιους του, φανερά συντετριμμένος. Δοκίμασαν και πάλι μετά από λίγο και απάντηση δεν είχαν. Τότε ανησύχησαν. Κάλεσαν τον ιδιοκτήτη του σταθμού συγκέντρωσης γάλακτος να ρωτήσουν αν πέρασε το πρωί από εκεί. Η απάντηση ήταν αρνητική και τότε τους «έζωσαν» τα φίδια. Μαζί με το γαμπρό τους, ακολούθησαν την ίδια διαδρομή, ψάχνοντας κάθε σημείο. Περίπου ενάμιση χιλιόμετρο πριν το σταθμό συγκέντρωσης γάλακτος που ήταν και ο πρώτος σταθμός της διαδρομής, διέκριναν τα ίχνη δεξιά και αριστερά που μαρτυρούσαν πως κάτι είχε συμβεί στο σημείο… Ψάχνοντας στον γκρεμό και σε βάθος 18 μέτρων είδαν το αυτοκίνητο του πατέρα τους να έχει γίνει μια άμορφη μάζα σιδερικών. Κατεβαίνοντας προς τα εκεί… τον είδαν εγκλωβισμένο και χωρίς τις αισθήσεις του…

Αμέσως κάλεσαν την Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το ΕΚΑΒ. Λίγο αργότερα ξεκινούσε η επιχείρηση απεγκλωβισμού και ανάσυρσης του 61χρονου που διαπιστώθηκε πως ήταν νεκρός… Έφτασαν οχήματα από την Ολυμπία και τον Πύργο με επικεφαλής τον Πύραρχο Δημήτρη Αντωνάκη, ενώ επιστρατεύτηκε και μηχάνημα έργου που άνοιξε δρόμο απο την κάτω πλευρά για να απομακρυνθεί η σορός του 61χρονου.

Στο σημείο συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου, κυρίως από το κοντινό χωριό των Άσπρων Σπιτιών όπου ήταν γνωστός ο 61χρονος κτηνοτρόφος, αλλά και από τις Αμυγδαλιές που γρήγορα μαθεύτηκαν τα θλιβερά μαντάτα…