Τραγωδία στην Ινδία: Πάνω από 100 άνθρωποι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου σε θρησκευτική γιορτή – Σκληρές εικόνες

Σε αιματηρό επεισόδιο μετατράπηκε η θρησκευτική συγκέντρωση στη βόρεια Ινδία, όπου περισσότεροι από 100 άνθρωποι, έχασαν τη ζωή τους, ενώ πολλοί είναι οι τραυματίες.

Το περιστατικό συνέβη την Τρίτη (02.07.2024) σε ένα χωριό στην περιοχή Χάθρας, περίπου 200 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Νέο Δελχί στην Ινδία, όταν πιστοί του Ινδουισμού, ποδοπατήθηκαν στην προσπάθειά τους να βγουν από τον κλειστό χώρο που βρίσκονταν λόγω της αφόρητης ζέστης και υγρασίας, με αποτέλεσμα κάποιοι να βρουν τραγικό θάνατο και εκατοντάδες να είναι τραυματίες.

«Δεν μπορώ να δώσω ακριβή απολογισμό θανάτων αυτή τη στιγμή, αλλά είναι πάνω από 100…Υπάρχει πιθανότητα να αυξηθεί ο απολογισμός», δήλωσε τηλεφωνικά ο Μάνις Τσικάρα, εκπρόσωπος της αστυνομίας της περιοχής.

Το γραφείο Hathras SSP, ανέφερε ότι η θρησκευτική εκδήλωση βρισκόταν σε εξέλιξη στο χωριό Mughalgarhi της συνοικίας Hathras όταν σημειώθηκε η ταραχή, ενώ τα πτώματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Etah για να γίνει η ταυτοποίησή τους.

Ο κόσμος άρχισε να τρέχει μετά την έντονη δυσφορία και ασφυξία που ένιωσε, με αποτέλεσμα πολλοί πιστοί να χάσουν την ισορροπία τους και να βρεθούν στο πάτωμα, όπου το ταραγμένο πλήθος τους ποδοπάτησε μέχρι θανάτου.

Μη επαληθευμένα βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πτώματα στοιβαγμένα στο έδαφος έξω από ένα τοπικό νοσοκομείο.

ΠΡΟΣΟΧΉ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

 

 

 

«Ήταν μια συνάντηση satsang του Bhole Baba, ενός θρησκευτικού ιεροκήρυκα. Χορηγήθηκε προσωρινή άδεια για συγκέντρωση στο σημείο στα σύνορα της περιοχής Etah και Hathras το απόγευμα της Τρίτης», δήλωσε ο Γενικός Επιθεωρητής (Aligarh Range) Shalabh Mathur.

«Υπήρχε ένα τεράστιο πλήθος οπαδών που συγκεντρώθηκε στο σημείο. Δεν υπήρχε διέξοδος, και όλοι έπεσαν ο ένας πάνω στον άλλο και έγινε ταραχή. Όταν προσπάθησα να βγω έξω, υπήρχαν μοτοσικλέτες παρκαρισμένες έξω, που μου έκλεισαν το δρόμο. Πολλοί λιποθύμησαν ενώ άλλοι πέθαναν», είπε ένα θύμα, το οποίο εισήχθη σε κοντινό νοσοκομείο.

«27 πτώματα έχουν φτάσει στο νεκροτομείο μέχρι στιγμής, συμπεριλαμβανομένων 25 γυναικών και 2 ανδρών. Πολλοί τραυματίες έχουν επίσης εισαχθεί. Περισσότερες λεπτομέρειες θα αποκαλυφθούν μετά την έρευνα. Ο κύριος λόγος είναι ένας ταραχή κατά τη διάρκεια μιας θρησκευτικής εκδήλωσης», είπε σε δηλώσεις του ο Ανώτερος Έφορος της Αστυνομίας, Rajesh Kumar Singh.

Ο υπουργός του Uttar Pradesh, Yogi Adityanath, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των οικογενειών των θυμάτων και έδωσε οδηγίες στους αξιωματούχους να παράσχουν άμεσα μέτρα ανακούφισης στον τόπο του ατυχήματος: «Οι απώλειες ζωών στο ατυχές δυστύχημα στην περιοχή Χάθρας είναι εξαιρετικά θλιβερό και απογοητευτικό. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Έχουν δοθεί οδηγίες στους αρμόδιους αξιωματούχους να διεξάγουν επιχειρήσεις ανακούφισης και διάσωσης σε πολεμική βάση και να παρέχουν την κατάλληλη περίθαλψη στους τραυματίες.

Αξιότιμε στην κυβέρνηση του Ούταρ Πραντές. Ο υπουργός Shri Lakshmi Narayan Chaudhary ji, ο Shri Sandeep Singh ji έχουν αναχωρήσει για τον τόπο του συμβάντος και ζήτησαν από τον Γενικό Γραμματέα της Πολιτείας και τον Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας να φτάσουν στον τόπο του συμβάντος.

Έχει δημιουργηθεί μια ομάδα υπό την ηγεσία της ADG, της Agra και του Επιτρόπου, Aligarh και έχουν επίσης δοθεί οδηγίες για τη διερεύνηση των αιτιών του ατυχήματος.

Είναι μια προσευχή προς τον Λόρδο Σρι Ραμ να δώσει ειρήνη στις ψυχές που άφησαν στα πόδια του και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό το X (πρώην Twitter).

Ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος, αφού η αστυνομία ακόμη συνεχίζει τις έρευνες στο σημείο.