Τραγωδία στην Καλλιθέα: «Ο οδηγός που σκότωσε τη Χαρίκλεια πέρασε με κόκκινο»

Η 12χρονη που βρήκε τραγικό θάνατο όταν παρασύρθηκε από οδηγό, επιχείρησε να διασχίσει τον δρόμο. «Ο οδηγός πέρασε με κόκκινο», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Σημειώνεται ότι ο 32χρονος οδηγός του μοιραίου οχήματος που παρέσυρε και σκότωσε τη 12χρονη μαθήτρια στην Καλλιθέα την περασμένη εβδομάδα αφέθηκε ελεύθερος. Υπενθυμίζεται ότι το δυστύχημα σημειώθηκε την ώρα που επέστρεφε με την αδελφή της από το σχολείο. Ο κατηγορούμενος απαγορεύεται να οδηγήσει ξανά μέχρι τη δίκη.

Σύμφωνα με τον πατέρα του παιδιού και τον δικηγόρο της οικογένειας, οι δύο ανήλικες πήγαν να διασχίσουν τον δρόμο, έχοντας ανάψει το πράσινο φανάρι για τους πεζούς.

Περιγράφοντας το περιστατικό, ο πατέρας της 12χρονης υποστήριξε συντετριμμένος στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»: «Ήταν μαζί με την αδελφή της. Γύρισαν από το σχολείο και πήγαιναν μαζί στο φροντιστήριο. Η άλλη μου κόρη πρόλαβε και είδε ότι ερχόταν γρήγορα ο οδηγός ενώ είχε ανάψει πράσινο το ανθρωπάκι. Η άλλη δεν τον είδε… Ήταν ασταμάτητος… Ούτε να σταματήσει, ούτε να φρενάρει, ούτε τίποτα. Τη χτύπησε και την πέταξε μακριά 30 μέτρα».

Ο δικηγόρος της οικογένειας Ιωάννης Κωλέττης αναμένεται να πάρει μέσα στις επόμενες ημέρες τη δικογραφία, προκειμένου να ενημερωθεί πλήρως για την υπόθεση. Όπως είπε, από τα μέχρι τώρα στοιχεία και τις μαρτυρίες προκύπτει ότι ο οδηγός παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη.

«Η αδελφή της Χαρίκλειας χρειάζεται ψυχολόγο, νιώθει ότι φταίει»
Η περιγραφή του πατέρα για την ημέρα του δυστυχήματος προκαλεί ανατριχίλα. Όλα διαδραματίστηκαν μπροστά στα έντρομα μάτια της άλλης του κόρης, η οποία ακόμα προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ.

Η αδελφή της Χαρίκλειας, η Ευαγγελία, μόλις είδε τι είχε συμβεί άρχισε να φωνάζει. Προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους γονείς της, όμως δεν είχε μονάδες στο κινητό της τηλέφωνο. Άρχισε απεγνωσμένα να ζητάει βοήθεια από τους περιστατικούς, όταν ένας από αυτούς της έδωσε το κινητό και τηλεφώνησε στη μητέρα της, στην οποία περιέγραψε τι είχε συμβεί μόλις μερικά μέτρα από το σπίτι τους.

«Προσπαθούμε να βρούμε ψυχολόγο για να πάει το παιδί. Δεν είναι καθόλου καλά, πιστεύει ότι φταίει για το δυστύχημα. Προσπαθούμε να την κάνουμε να καταλάβει ότι δε φταίει», δήλωσε.

«Δε με νοιάζει τι θα γίνει από δω και πέρα. Εγώ δε θα έχω πια τη Χαρίκλεια», κατέληξε ο τραγικός πατέρας.

-Ad-