Τραγωδία στην Ρωσία: Τουλάχιστον επτά νεκροί από την κατάρρευση πολυόροφου συγκροτήματος διαμερισμάτων στο Μπέλγκοροντ

Τραγωδία στην Ρωσία με τουλάχιστον επτά ανθρώπους να χάνουν την ζωή τους.

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν κι άλλοι 15 τραυματίστηκαν όταν όλο το τμήμα ενός πολυόροφου κτιριακού συγκροτήματος διαμερισμάτων κατέρρευσε μετά το πλήγμα που δέχθηκε από ουκρανικό πύραυλο στη ρωσική πόλη του Μπέλγκοροντ, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, όπως δήλωσαν Ρώσοι αξιωματούχοι.

Πλάνα από τη σκηνή της κατάρρευσης που ανάρτησε ο κυβερνήτης της ομώνυμης ρωσικής επαρχίας Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ, δείχνουν ότι τουλάχιστον 10 όροφοι του κτιρίου έχουν καταρρεύσει.

«Η πόλη και η επαρχία του Μπέλγκοροντ είναι στόχοι μαζικών βομβαρδισμών από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις», δήλωσε ο Γκλάντκοφ.

«Ως συνέπεια από το άμεσο πλήγμα που δέχθηκε το συγκρότημα των διαμερισμάτων από ένα βλήμα, όλη η πρόσοψη του κτιρίου από τον δέκατο μέχρι τον πρώτο όροφο κατέρρευσε».

Το κανάλι ειδήσεων στη ρωσική γλώσσα Mash στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram ανέφερε ότι τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν. Δεν διευκρινίστηκε άμεσα, ο τύπος των όπλων που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση ή αν αυτά ήταν δυτικής προέλευσης.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας στο σημείο της επίθεσης δήλωσε ότι έχουν σπεύσει αρκετά ασθενοφόρα, αλλά και πυροσβεστικά οχήματα.

«Ένα ολόκληρο τμήμα του δεκαόροφου κτιρίου κατέρρευσε», δήλωσε ο μάρτυρας στο Reuters διατηρώντας την ανωνυμία του. «Βλέπω αρκετά θύματα. Οι πυροσβέστες ερευνούν στα συντρίμμια».

Θραύσματα ουκρανικού πυραύλου που είχε καταρριφθεί έπληξαν το συγκρότημα, λέει η Μόσχα

Θραύσματα ενός πυραύλου Tochka-U που είχε εκτοξευτεί από την Ουκρανία και καταρρίφθηκε από την ρωσική αντιαεροπορική άμυνα προκάλεσαν την κατάρρευση στο Μπέλγκοροντ, σύμφωνα με μία σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας στη Μόσχα.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Ουκρανία πραγματοποίησε την επίθεση με τη χρήση πυραύλων Tochka-U, Vampire και Olkha, αλλά και με ρουκέτες.

Πηγή: ΑΠΕ