Τραγωδία στο Καζακστάν: Συνετρίβη αεροσκάφος με 100 επιβάτες – Στους 14 οι νεκροί

14 νεκροί και 35 τραυματίες είναι ο προσωρινός απολογισμός της συντριβής αεροσκάφους Fokker-100 σε προάστιο της Αλμάτι.

Οι 22 από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, όπως ανακοίνωσαν οι δημοτικές αρχές της πόλης του Καζακστάν. Νωρίτερα, το υπουργείο Εσωτερικών είχε ανακοινώσει ότι οι νεκροί στη συντριβή του αεροπλάνου της εταιρείας Bek Air με 95 επιβάτες και πενταμελές πλήρωμα ήταν τουλάχιστον εννέα.

Ο πρόεδρος του Καζακστάν Κασίμ-Γιομάρτ Τοκάγεφ εξέφρασε μέσω Twitter τα συλλυπητήριά του στις «οικογένειες και τους φίλους» των θυμάτων του δυστυχήματος.

Συστήθηκε ειδικό κλιμάκιο αντιμετώπισης της κρίσης υπό τον πρωθυπουργό Άσκαρ Μάμιν, πρόσθεσε ο πρόεδρος Τοκάγεφ, τονίζοντας ότι εάν διαπιστωθεί πως υπάρχουν ποινικές ευθύνες για το δυστύχημα, «όλοι οι ένοχοι θα τιμωρηθούν αυστηρά βάσει του νόμου». Το Φόκερ κατέπεσε σε κατοικημένη περιοχή και βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση κατεπείγουσας απομάκρυνσης των κατοίκων της, είχε ανακοινώσει νωρίτερο το υπουργείο Βιομηχανίας. Το δικινητήριο, εκατονταθέσιο επιβατικό αεροσκάφος επρόκειτο να εκτελέσει πτήση προς τη Νουρ-Σουλτάν, την πρωτεύουσα της κεντρασιατικής χώρας. Το υπουργείο Βιομηχανίας και Ανάπτυξης Υποδομών έδωσε εντολή να ανασταλούν όλες οι πτήσεις με Φόκερ-100 μετά το δυστύχημα.

Οι αρχές του Καζακστάν ανακοίνωσαν ότι αναστέλλεται η λειτουργία της αεροπορικής εταιρείας Bek Air έως ότου διαλευκανθούν τα αίτια και οι συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το πολύνεκρο δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη νωρίτερα σήμερα αεροσκάφος Fokker-100 με 100 επιβαίνοντες που θα εκτελούσε πτήση από την Αλμάτι στη Νουρ-Σουλτάν.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τα τρία σενάρια για το τροχαίο στην Κατεχάκη που ξεκλήρισε μια οικογένεια – Σοκάρουν οι εικόνες από το σημείο της τραγωδίας
4 Μαρτίου, 2025
Κρήτη: Άγρια επίθεση ηλικιωμένου από συγγενή του – Δίνει μάχη για τη ζωή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας
4 Μαρτίου, 2025
Ο Τραμπ εντείνει τον εμπορικό του πόλεμο, ανακοινώνοντας δασμούς – Πεκίνο και Οτάβα προχώρησαν σε αντίμετρα
4 Μαρτίου, 2025
Αλέξης Κούγιας: Βαθιά συγκίνηση στους επικήδειους των παιδιών του, Μάιρας και Χρίστου Κούγια – «Ήμασταν η πρώτη σου προτεραιότητα – Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ»
4 Μαρτίου, 2025
Υπό την επήρεια αλκοόλ οδηγός γερανού της Τροχαίας που κλήθηκε για να μεταφέρει οχήματα
4 Μαρτίου, 2025
Κυλλήνη: Ανατίναξαν ATM και πήραν 140.000 ευρώ
4 Μαρτίου, 2025
Υπ. Παιδείας: Θα υπάρξουν μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών και φέτος – Θα ανακοινώσουμε λίστα με 50 κορυφαία ξένα πανεπιστήμια
4 Μαρτίου, 2025
ΕΛΓΑ: 38 εκατ. ευρώ σε 12.915 δικαιούχους για ζημιές στη φυτική παραγωγή και για απώλεια ζωικού κεφαλαίου
4 Μαρτίου, 2025
Αρβανίτης: Η Ελλάδα δίπλα σε τριτοκοσμικές χώρες για τις παραβιάσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα
4 Μαρτίου, 2025
Β. Κόκκαλης (εισηγητής ΣΥΡΙΖΑ): Η κυβέρνηση δεν έχει λάβει το μεγαλειώδες μήνυμα της περασμένης Παρασκευής
4 Μαρτίου, 2025