Τραμπ: «Εξαιρετικός ηγέτης ο Μητσοτάκης»

Τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο γραφείο του στο Λευκό Οίκο, επέδωσε σήμερα η νέα πρέσβης της Ελλάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Η πρώην διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τη διπλωματική εκπροσώπηση της χώρας μας στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Τραμπ αναφέρθηκε με τα θερμότερα λόγια στην πρόσφατη επίσκεψη στις ΗΠΑ του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, τον οποίο χαρακτήρισε «εξαιρετικό ηγέτη, ο οποίος μεταξύ άλλων, μέσω των μεταρρυθμίσεων, έχει συμβάλλει ουσιαστικά στην επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας».

Συνεχίζοντας, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε στην «εξαιρετική, ιδιαίτερα ισχυρή και ιστορική σχέση μεταξύ των δύο χωρών η οποία ενισχύεται από τις πρόσφατες θετικές εξελίξεις σε στρατιωτικά, οικονομικά και στρατηγικά θέματα».

Τέλος, ο κ. Τραμπ εξήρε το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, εξέφρασε την ισχυρή στήριξή του στην αναπτυσσόμενη σχέση Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου, και σημείωσε ότι η πρόσφατα κυρωθείσα από τη Βουλή συμφωνία αμυντικής συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας «επιβεβαιώνει τη δέσμευση των χωρών σε μια ενισχυμένη σχέση ασφαλείας».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
«Βόμβα» Γαλεντέρη για υπόθεση Πισπιρίγκου: «Ζήτησαν να την υποστηρίξω – Είπαν “αν αθωωθεί θα μας θαυμάζει όλη η Ελλάδα”»
18 Μαρτίου, 2025
Συνελήφθη στη Βαρκελώνη 24χρονος που δολοφόνησε 23χρονο έξω από club στο Μαρούσι – Είχε κόψει το λαιμό του με μαχαίρι
18 Μαρτίου, 2025
Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αθήνα: Η ψυχρή εισβολή ρίχνει 20 βαθμούς τη θερμοκρασία – «Μην ξεθαρρεύετε»
18 Μαρτίου, 2025
Το ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος» προχώρησε σε πλήρη ανακαίνιση του φαρμακείου στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο Αθηνών
18 Μαρτίου, 2025
Αμαλιάδα: Ένας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματίας μετά την σύγκρουση ΙΧ με βαν
18 Μαρτίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Διακίνηση ναρκωτικών πίσω από τους πυροβολισμούς έξω από το ψιλικατζίδικο – Με ποινικό παρελθόν οι δράστες, αναζητείται ο ένας
18 Μαρτίου, 2025
MasterChef 2025: «Ρώσικη ρουλέτα» στην κουζίνα με Mystery Box – Τι θα δούμε απόψε
18 Μαρτίου, 2025
Τηλεφωνική επικοινωνία Κυριάκου Μητσοτάκη – Κιρ Στάρμερ για την Ουκρανία
18 Μαρτίου, 2025
Λονδίνο: Φορτηγάκι έπεσε σε πεζούς – Νεκρή μια νεαρή γυναίκα, δύο τραυματίες
18 Μαρτίου, 2025
Γ. Καραμέρος: «Να παραιτηθεί άμεσα ο κ. Τσάφος – Αποκαλύπτουμε την αρθρογραφία του σε γνωστό think tank»
18 Μαρτίου, 2025