Τραμπ και Πούτιν συζήτησαν την αντιμετώπιση της πανδημίας

Οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Ρωσίας, Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντίμιρ Πούτιν, είχαν σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία κατά την οποία συζήτησαν τον έλεγχο των εξοπλισμών και το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσαν σχεδόν ταυτόχρονα ο Λευκός Οίκος και το Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, ο Τραμπ είπε στον Ρώσο ομόλογό του ότι θέλει να αποφύγει μια πολυδάπανη «τριμερή» κούρσα εξοπλισμών μεταξύ της Ρωσίας, της Κίνας και των ΗΠΑ και ότι ελπίζει να επιτευχθεί πρόοδος στις μεταξύ τους διαπραγματεύσεις για το θέμα αυτό.

«Ο πρόεδρος Τραμπ επανέλαβε ότι ελπίζει πως θα αποφευχθεί μια δαπανηρή τριμερής εξοπλιστική κούρσα» και θα ήθελε να δει κάποια πρόοδο στις διαπραγματεύσεις που θα διεξαχθούν στη Βιέννη, είπε ο εκπρόσωπος Τζαντ Ντιρί.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης το θέμα της πανδημίας και το πώς θα την αντιμετωπίσουν, επανεκκινώντας ταυτόχρονα την παγκόσμια οικονομία. Εξέφρασαν τέλος την αμοιβαία επιθυμία τους για ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών δεσμών τους, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Στα ύψη οι τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη – Πού οφείλεται η αύξηση
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σερβία: Συλλήψεις 15 υπόπτων για διαφθορά μεταξύ αυτών και ο δήμαρχος της πόλης Ομπρένοβατς
12 Φεβρουαρίου, 2025
Στη φυλακή για το στυγερό έγκλημα η 34χρονη στην Πιερία – Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της δολοφονίας
12 Φεβρουαρίου, 2025
Πιερία: Πως η 34χρονη περιέγραψε την δολοφονία του 58χρονου – «Τον έδεσα σε χαλί και τον μετέφερα στην αυλή για τον θάψω»
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σύλληψη τριών ατόμων στα Καμίνια για κατοχή ναρκωτικών και αναβολικών ουσιών
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Αμοργός λόγω των σεισμών
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σαντορίνη: Νέο μπαράζ δονήσεων – Κατολίσθηση στην Καλντέρα την ώρα του σεισμού των 4,9 Ρίχτερ
12 Φεβρουαρίου, 2025
Τα γυρίζει ξανά η Ειρήνη Μουρτζούκου για την Πισπιρίγκου – «Δεν θυμάμαι, έμοιαζε με εκείνη, δεν την ήξερα»
12 Φεβρουαρίου, 2025
Περισσότεροι από 1.100 σεισμοί πάνω από 3 Ρίχτερ από την 1η Φεβρουαρίου – «Πρωτόγνωρη ακολουθία χωρίς ισχυρή δόνηση»
12 Φεβρουαρίου, 2025
«Μην ξανακάνεις καταγγελία θα σε σφάξω» – Χτυπούσε τη μητέρα του ο άνδρας που ταμπουρώθηκε στο σπίτι του στο Κερατσίνι
12 Φεβρουαρίου, 2025