Αθήνα: Συνταξιούχος ζητούσε πορνογραφικό υλικό από ανήλικο αγόρι στη Γαλλία

Νέο “χτύπημα” κατά της πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου επέφερε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που εξιχνίασε τρεις υποθέσεις: μια στην Αθήνα και δύο στη Θεσσαλονίκη.

Κατηγορούμενοι είναι τρεις άνδρες, ηλικίας 69 και 30 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν και σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας κακουργηματικού χαρακτήρα, καθώς και ένας 26χρονος. Διευκρινίζεται, ότι σε βάρος του τελευταίου σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, ο 69χρονος, που είναι συνταξιούχος και κατοικεί στην Αθήνα, κατηγορείται ότι σε διαδικτυακή επικοινωνία που είχε με ανήλικο αγόρι στην Γαλλία, του ζητούσε να του στείλει γυμνές φωτογραφίες του, καθώς και βίντεο με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε και συνέλαβε τον δράστη, έπειτα από συνεργασία με τις αρμόδιες γαλλικές Αρχές.

Από την ψηφιακή έρευνα που διενεργήθηκε στα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια του 69χρονου, βρέθηκαν πλήθος φωτογραφιών και βίντεο πορνογραφίας ανηλίκων.

Οι άλλες δύο υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν, ήταν στη Θεσσαλονίκη, με δράστες δύο άνδρες, 30 και 26 ετών. Σε αυτές τις δύο περιπτώσεις υπήρξε συνεργασία με το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο κατά της Εκμετάλλευσης Παιδιών (National Child Exploitation Coordination Center) που εδρεύει στον Καναδά. Οι δύο άνδρες, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κατείχαν και διακινούσαν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 4 σκληροί δίσκοι και ισάριθμα κινητά τηλέφωνα. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στα αρμόδια τμήματα της διεύθυνσης και της υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Οι δύο συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στις εισαγγελικές Αρχές όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση. Όσον αφορά τον 26χρονο, η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του υποβλήθηκε με την τακτική διαδικασία στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Χάρης Δούκας: «Τον Σεπτέμβριο η ανέγερση των κερκίδων του γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό»
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αρβανίτης: Και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εχθρός της πατρίδας;
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σπαρτιάτες: Εξετάστηκαν στο Εκλογοδικείο οι προσφυγές κατά βουλευτών
12 Φεβρουαρίου, 2025
Συμφωνία για συνάντηση μετά την τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ – Πούτιν: «Ξεκινούν άμεσα οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις»
12 Φεβρουαρίου, 2025
Ν. Κεραμέως: Τα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων επεκτείνονται και στον Δήμο Αμοργού
12 Φεβρουαρίου, 2025
Love is in the… pizza: limited edition γεύσεις & προσφορές από τη l’artigiano για τον Άγιο Βαλεντίνο
12 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: Θέμα χρόνου το πόρισμα των πραγματογνωμόνων για τα νέα βίντεο από την τραγωδία
12 Φεβρουαρίου, 2025
Νέος σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αμοργό
12 Φεβρουαρίου, 2025
Νεκρός μέσα στην καμπίνα του φορτηγού του βρέθηκε 57χρονος στη Θεσσαλονίκη
12 Φεβρουαρίου, 2025
«Σε 45 λεπτά ενδεχόμενο τσουνάμι θα φτάσει στην Τουρκία» – Τι λέει ο Παπαδόπουλος για τους σεισμούς στη Σαντορίνη
12 Φεβρουαρίου, 2025