«Τρέξτε, μαχαιρώνει παιδιά» – Η περιγραφή πρώην ποδοσφαιριστή του Ατρομήτου

Παιδιά στην ηλικία των τριών ετών τραυματίστηκαν σε μαζική επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Ανεσί στη Γαλλία, ενώ ο δράστης ο οποίος φέρεται να είναι Σύρος μετανάστης, συνελήφθη από τις Αρχές.

Συναγερμός σήμανε στο Ανεσί στις γαλλικές Άλπεις, όταν ένας άνδρας εισέβαλε σε πάρκο και επιτέθηκε με μαχαίρι σε μικρά παιδιά και ενήλικες.

Από τους τραυματίες τέσσερα είναι παιδιά ηλικίας έως τριών ετών με την κατάσταση δύο εξ αυτών να είναι εξαιρετικά σοβαρή. Μεταξύ των τραυματιών είναι και δύο ενήλικες. Η κατάσταση τριών εκ των τραυματιών είναι κρίσιμη.

Ο δράστης συνελήφθη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επρόκειτο για Σύρο που ζητούσε άσυλο και ζούσε στη Σουηδία, ενώ για την υπόθεση ενημερώνεται συνεχώς ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

«Τρέξτε, τους μαχαιρώνει όλους»
Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ατρομήτου, Anthony Le Tallec, βρισκόταν κοντά στο πάρκο την ώρα που σημειώθηκε η επίθεση και μέσω ενός βίντεο που ανέβασε στα social media, περιγράφει το σκηνικό τρόμου που έζησε.

«Έτρεχα κατά μήκος της άκρης της λίμνης όταν ξαφνικά είδα δεκάδες ανθρώπους να έρχονται γρήγορα προς το μέρος μου από την αντίθετη κατεύθυνση. Αναρωτήθηκα τι συνέβαινε. Μια μητέρα μου φώναξε: “Τρέξτε, τρέξτε, υπάρχει κάποιος που μαχαιρώνει τους πάντες! Μαχαιρώνει παιδιά, τρέξτε, τρέξτε!”», περιγράφει ο πρώην ποδοσφαιριστής.

«Αρχικά τα έχασα, αλλά συνέχισα να προχωράω. Ξαφνικά βλέπω τον τύπο να έρχεται προς το μέρος μου. Είναι στο γρασίδι και βλέπω τους αστυνομικούς 5 ή 10 μέτρα πίσω του. Δεν μπορούν να τον πιάσουν. Έρχεται προς το μέρος μου, οπότε κάνω λίγο στην άκρη και βλέπω ότι κατευθύνεται προς τους ηλικιωμένους. Και τότε επιτίθεται στον παππού. Τον μαχαίρωσε μια φορά και οι αστυνομικοί πίσω του δεν μπόρεσαν να τον πιάσουν. Τους λέω: “Πυροβολήστε τον, σκοτώστε τον, τους μαχαιρώνει όλους!”», αναφέρει σοκαρισμένος ο Le Tallec. Κατόπιν, συνεχίζει λέγοντας ότι οι αστυνομικοί άρχισαν να πυροβολούν, με αποτέλεσμα ο δράστης να πέσει στο έδαφος.

Υπενθυμίζεται πως ο Anthony Le Tallec αγωνίστηκε στην ομάδα της Ανεσί στην οποία και έκλεισε την καριέρα του το 2022, ενώ είχε αγωνιστεί στην ομάδα του Ατρομήτου από το 2015 έως το 2017.