Τρελάθηκαν οι Τούρκοι: «Κάναμε ζημιά στην ελληνική φρεγάτα» – Ποια η αλήθεια (pic)

Με μια ανάρτηση σε ένα από τους ελεγχόμενους μιντιακούς ομίλους του, το καθεστώς του αυταρχικού ηγέτη της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζει ότι η ελληνική φρεγάτα Λήμνος έπαθε ζημιά από μία εμπλοκή που είχε με την τουρκική φρεγάτα Kemal Reis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που ΔΕΝ επιβεβαιώνουν η Αθήνα και η Άγκυρα, χθες, το τουρκικό πλοίο Kemal Reis έκανε μια επιθετική κίνηση εναντίον της φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού Λήμνος.

Το ελληνικό πλοίο φέρεται να στάθηκε στη θέση του και με τις κατάλληλες κινήσεις απέτρεψε την επιθετική κίνηση, αποδεικνύοντας ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση μικρή ή μεγάλη.

Σύμφωνα με την τουρκική προπαγάνδα που παρουσιάζει το θέμα αντίστροφα από την πραγματικότητα:

  • Η τουρκική φρεγάτα TCG Kemalreis παρεμπόδισε την ελληνική φρεγάτα.
  • Η ελληνική φρεγάτα Λήμνου υπέστη ζημιά και έπρεπε να αποσυρθεί στο πλησιέστερο λιμάνι.

https://twitter.com/eha_news/status/1293673640253366276?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1293673640253366276%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fhellasjournal.com%2F2020%2F08%2Fnea-asistoli-propaganda-apo-tin-tourkia-kaname-zimia-sti-fregata-limnos-girizi-se-limani-ischirizonte%2F

Σύμφωνα πάντως με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η κατάσταση είναι ακριβώς η αντίστροφη. Η φρεγάτα Λήμνος βρίσκεται στη θέση της, ενώ το Kemal Reis πρέπει να… αποσυρθεί, καθώς έχει υποστεί σημαντικές ζημιές, στην αποτυχημένη προσπάθειά της να κτυπήσει την ελληνική φρεγάτα.

Πηγή: hellasjournal.com