Τρέμη: «Η ΕΡΤ να φύγει από τον αστερισμό της απαξίωσης – Να περάσουμε άλλη κουλτούρα»

Οι συντελεστές της νέας εκπομπής «10» που μεταδίδεται καθημερινά (από Δευτέρα έως Πέμπτη) από το κανάλι της ΕΡΤ1 στις δέκα το βράδυ, μίλησαν με δημοσιογράφους του τηλεοπτικού ρεπορτάζ για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν με την παρουσίαση μίας σοβαρής πολιτικής εκπομπής στο prime time έχοντας να αντιμετωπίσουν την ίδια ώρα δημοφιλείς σειρές και εκπομπές reality.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Όλγα Τρέμη μεταξύ άλλων δήλωσε: «Πρέπει επιτέλους να φύγει η δημόσια τηλεόραση από τον αστερισμό της απαξίωσης. Θέλουμε να περάσουμε μία άλλη κουλτούρα, ότι δηλαδή μία πολιτική εκπομπή μπορεί να σταθεί χωρίς να πρέπει απαραίτητα να παίζεται «στη ζώνη του Λυκόφωτος», δηλαδή μετά τις 12 το βράδυ. Ευτυχώς το γεγονός ότι είμαστε στην ΕΡΤ αποτελεί για μας ευλογία, καθώς μας δίνεται η πίστωση χρόνου να καθιερώσουμε την εκπομπή χωρίς το «πιστόλι στον κρόταφο».

Φυσικά θέλουμε να αυξήσουμε τα νούμερα, αλλά θέλουμε να «παντρέψουμε» την ουσία με την εμπορικότητα. Είμαστε μία εναλλακτική πρόταση».

Ο Αντώνης Δελλατόλας από την πλευρά του μίλησε για τις … δυόμισι αδυναμίες σε ότι αφορά την προσπάθεια ανάδειξης της εκπομπής: Η μία είναι η χρονική ζώνη στην οποία παίζεται, και η φοβική όπως ανέφερε αντιμετώπιση από τη διοίκηση της ΕΡΤ, του θέματος που ανέκυψε με τα αρνητικά δημοσιεύματα για το κόστος της εκπομπής. Επίσης εντόπισαν τη διστακτικότητα από πολλούς υπουργούς να στηρίξουν την εκπομπή.

Σε ότι αφορά τα δημοσιεύματα, που αναφέρθηκαν και παραπάνω, τα οποία μιλούσαν για «φουσκωμένο» κόστος της εκπομπής, οι ιθύνοντες της παραγωγής τόνισαν ότι όλα τα οικονομικά δεδομένα έχουν αναρτηθεί στη διαύγεια και ότι τα πραγματικά έξοδα βρίσκονται σχεδόν στα ίδια επίπεδα με ανάλογη πολιτική εκπομπή της ΕΡΤ που παιζόταν την ίδια ώρα με την προηγούμενη διοίκηση.