Τρία κρούσματα κορονοϊού στην ομάδα της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου

Ανεστάλη προληπτικά, μέχρι τις 16 Αυγούστου, η λειτουργία της επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος “Σβούρα” που βρίσκεται στην πλατεία Αρχ. Χρυσάνθου, καθώς διεγνώσθη θετικό στον κορονοϊό άτομο από το στενό περιβάλλον των ιδιοκτητών ανθρώπων του καταστήματος.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το άτομο αυτό είχε επιστρέψει πρόσφατα από διακοπές σε νησί των Κυκλάδων.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της ιχνηλάτησης, ενώ η διεύθυνση του καταστήματος με ανακοίνωση που ανήρτησε στην είσοδο, ενημερώνει πως θα προχωρήσει σε απολύμανση.

Το ίδιο το άτομο είναι και παίκτης της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου, ο οποίος επιστρέφοντας από τις διακοπές συμμετείχε για δύο μέρες σε προπονήσεις με τους συμπαίκτες του. Την επόμενη μέρα που παρουσίασε τα συμπτώματα, ειδοποίησε άμεσα την ομάδα και όλοι έκαναν το τεστ. Τρεις συμπαίκτες του βρέθηκαν θετικοί στον πρώτο έλεγχο, οι οποίοι είναι ασυμπτωματικοί και έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, μαζί με τους οικείους τους.

Αμέσως ενημερώθηκαν οι υγειονομικές αρχές και από αύριο μέχρι και την Τετάρτη, συνεργεία του ΕΟΔΥ θα πάρουν δείγματα από όλους τους παίκτες και τους παράγοντες της ομάδας και εν συνεχεία θα γίνει και ιχνηλάτηση των επαφών, αναλόγως με τα αποτελέσματα.

Πηγή: ΕΡΤ

-Ad-