Τριαντόπουλος: Τις 89.000 έφτασαν οι αιτήσεις στην πλατφόρμα «Thessaly Evros Pass» την πρώτη μέρα

Ο υφυπουργός Κλιματιακής Κρίσης και Πολιτικης Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, αναφέρθηκε στην πλατφόρμα «Thessaly Evros Pass».

«Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 28 Ιουνίου. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, από την πρώτη μέρα οι αιτήσεις έφτασαν τις 89.000 και αναμένεται να αυξηθούν. Είναι πολύ ελκυστικό επειδή δεν έχει εισοδηματικά κριτήρια» εξήγησε ο υφυπουργός, ενώ τόνισε ότι θα εκδοθούν 32.000 vouchers.

Αναφορικά με την εικόνα των πληγεισών περιοχών, ο κ. Τριαντόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η μόνη περιοχή που υπάρχει ακόμανερό είμαι αυτή της λίμνης Κάρλα. Ωστόσο, υποστήριξε ότι «το νερό φεύγει με πιο γρήγορους ρυθμούς από ότι εκτιμούσαμε. Το θετικό είναι ότι δεν είχαμε βροχές και έχουμε υψηλές θερμοκρασίες.

«Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ανάπτυξε και διέθεσε ένα πρόγραμμα στήριξης 42-43 εκατομμυρίων ευρώ στους αγρότες της περιοχής για την παραγωγή που χάνουν για τα δύο χρόνια – αυτό που έχουμε και το επόμενο – με αποτέλεσμα όλες οι καλλιέργιες που ήταν κάτω από το νερό, να έχουνε λάβει αυτή την ενίσχυση έγκαιρα, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Μιλάμε για ζημιές που αγγίζουν περίπου τις 10.000 περιπτώσεων».