Τριπλό μέτωπο κρίσης στις Ενοπλες Δυνάμεις

Τριπλό μέτωπο κρίσης έχουν να αντιμετωπίσουν οι Ενοπλες Δυνάμεις.

Το πρώτο έχει να κάνει με τη διαχείριση του κορονοϊού εντός στρατεύματος που πρέπει να μείνει αλώβητο και πάντα έτοιμο για να είναι αξιόπιστο, στο δεύτερο μέτωπο που έχει να κάνει με την πίεση από την Τουρκία. Το τρίτο μέτωπο αφορά την ανησυχία που υπάρχει για τα σχέδια επανεξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων που είχαν δρομολογηθεί αλλά απειλούνται σοβαρά από την οικονομική κρίση που αναμένεται ως συνέπεια της υγειονομικής, σύμφωνα με τη «Real News».

Οι Ενοπλες Δυνάμεις στο μέτωπο του κορονοϊού ελέγχουν την κατάσταση όπως λένε επιτελείς του ΓΕΕΘΑ. Ο μέσος όρος των κρουσμάτων μας είναι χαμηλότερος από τον μέσο όρο που υπάρχει στην υπόλοιπη κοινωνία αναφέρουν απαντώντας σε μια σωρεία καταγγελιών που προέρχονται από διάφορες πλευρές.

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί κρίνονται επαρκή έκτου αποτελέσματος όπως λένε Κανείς δεν μπορεί βεβαίως να προσδιορίσει με ακρίβεια πόσα είναι τα κρούσματα εντός Ενόπλων Δυνάμεων αφού είναι προφανές ότι θα υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ατόμων που λόγω του νεαρού της ηλικίας του πληθυσμού που υπηρετεί τη θητεία του θα περάσει τη νόσο χωρίς να παρουσιάσει συμπτώματα.

Η κρίση του κορονοϊού είναι σοβαρή και επικίνδυνη για τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων όπου η συγκέντρωση πολλών ανθρώπων σε περιορισμένο χώρο δεν μπορεί να αποκλειστεί. Ωστόσο είναι μια κρίση που δεν μπορεί να επηρεάσει τη βασική τους αποστολή κι αυτή δεν είναι άλλη από την αντιμετώπιση της ολοένα κλιμακούμενης τουρκικής προκλητικότητας.

Τα στατιστικά στοιχεία των υπερπτησεων δείχνουν ότι η Τουρκία δεν το βάζει κάτω παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει με την COVID-19. Από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και την προηγούμενη Τετάρτη έχουν πραγματοποιηθεί 195 υπερπτήσεις τουρκικών εναερίων μέσων άνωθεν εθνικού εδάφους.

Οι εκτιμήσεις που γίνονται από την Αθήνα δεν είναι αισιόδοξες για την πορεία των ελληνοτουρκικών. Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει πολλά προβλήματα αλλά η τελευταία δημοσκόπηση που έγινε στην Τουρκία δείχνει ότι το 55,8% έχει θετική άποψη για το έργο του Ερντογάν. Ωστόσο η κατάσταση στη γειτονική χώρα θα γίνεται όλο και χειρότερη ειδικά στην οικονομία.

Το εθνικιστικό αφήγημα είναι πάντα χρήσιμο στον Ερντογάν και τίποτα δεν αποκλείει ότι μπορεί να το χρησιμοποιήσει σε Κύπρο, Μεσόγειο ή Αιγαίο. Επιπλέον υπάρχουν δικαιολογημένες ανησυχίες για κλιμάκωση στο προσφυγικό αυτή τη φορά στο Αιγαίο Τα πειράματα με την αποστολή μεγάλων πλοίων που προσπερνούν τα νησιά πρώτης γραμμής προσαράζοντας σε νησιά βαθιά στο Αιγαίο είναι ένα σενάριο που απασχολεί το Πολεμικό Ναυτικό.

 

Περισσότερα στην εφημερίδα «Real News».

-Ad-