Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος: Τρέμει όλος ο πλανήτης – Ποιες οι πιθανότητες (pics)

Οχι δεν είναι fake! Ο πλανήτης βρίσκεται σε αναβρασμό, λόγω των εξελίξεων που προέκυψαν από την εκτέλεση του Κασέμ Σουλεϊμανί.

Η αναζήτηση της «Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος» έχει χτυπήσει… κόκκινο, καθώς ο φόβος για κλιμάκωση των συγκρούσεων αλλά και ενός παγκοσμίου πολέμου είναι μεγάλος.

Πλήθος ανθρώπων ανά τον κόσμο –αλλά ιδιαίτερα πολίτες των ΗΠΑ- αναζητούν τον όρο «WWIII» ή «World War 3» τόσο στην Google όσο και στο Twitter, όπου έχει γίνει το πιο δημοφιλές τρεντ, όπως γράφει ο βρετανικός Independent.

Κάθε ένα από τα κορυφαία θέματα του Ηνωμένου Βασιλείου συσχετιζόταν με το θέμα, μεταξύ άλλων trends όπως ήταν ο Τραμπ, το Ιράκ, το Ιράν, η Μέση Ανατολή και ο Σουλεϊμανί.

Ακόμα και η ίδια η αναζήτηση της είδησης έγινε τρεντ, καθώς μέσα στη μέρα μια από τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις στην Google ήταν η ερώτηση «γιατί είναι ο παγκόσμιος πόλεμος τρεντ».

Η πιθανότητα ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου

«Ενώ μερικοί έχουν περιγράψει τη δολοφονία του Σουλεϊμάνι ως ”κήρυξη πολέμου’’ από τις Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον του Ιράν, είναι σημαντικό τόσο να μην υπερεκτιμάται ούτε να υποτιμάται η σημασία της στιγμής» γράφει το BBC.

«Αυτό δεν θα προκαλέσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι βασικοί παράγοντες που ενδέχεται να εμπλακούν σε μια τέτοια σύγκρουση, για παράδειγμα η Ρωσία και η Κίνα, δεν είναι σημαντικοί παράγοντες σε αυτό», εξηγείται.

«Αλλά αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει καθοριστική στιγμή για τη Μέση Ανατολή και για το ρόλο της Ουάσινγκτον σε αυτήν. Βαρυσήμαντα αντίποινα αναμένονται από το Ιράν, και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν κύκλο δράσης και αντίδρασης που θα μπορούσε να φέρει τις δύο χώρες πιο κοντά σε μια ισχυρή σύγκρουση».

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Αμερική, γεγονός που μαρτυράται από την αυξημένη παρουσία της αστυνομίας και γενικά των αρχών ασφαλείας στις μεγάλες χώρες.

Το μήνυμα, χθες (03/01), του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς τους Αμερικανούς υπηκόους που βρίσκονται στο Ιράκ και στις γύρω χώρες, να τις εγκαταλείψουν με κάθε μέσο, έδειξε και την κατάσταση πανικού που βιώνουν.