Τριβές στο ΠΑΣΟΚ: Άμεση προσφυγή στη βάση προτείνει ο Χ. Δούκας – Δεν επιβεβαιώνεται το σενάριο για εσωκομματικές εκλογές

Η Χαριλάου Τρικούπη δεν επιβεβαιώνει δημοσιεύματα για άμεση προσφυγή σε εσωκομματικές κάλπες, ωστόσο αρκετά είναι τα στελέχη που εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το αν πρέπει να τεθεί θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Nα μιλήσει η βάση, ζητά με συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο Χάρης Δούκας.

Δίνει το παρών στις μετεκλογικές εξελίξεις ο Χάρης Δούκας, ζητώντας να δοθεί ο λόγος στην βάση του κόμματος, δηλώνει στην Καθημερινή.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων κρατάει για την ώρα κλειστά τα χαρτιά του για τον δικό του ρόλο αν δρομολογηθεί διαδικασία, λέγοντας ότι προέχει ο οδικός χάρτης των αλλαγών.

O Nίκος Ανδρουλάκης πρόκειται να τα πει όλα την Δευτέρα στο δελτίο ειδήσεων του ΕΡΤNews, που θα είναι η πρωτη φορά που θα τοποθετηθεί ο προεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά τις ευρωεκλογες και μετά την εσωκομματική αμφισβήτηση που δέχτηκε από στελέχη.

Την Τετάρτη στο Πολιτικό Συμβούλιο πρόκειται να γίνει συζήτηση για το εκλογικό αποτέλεμα με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά ανάλογα με την εξέλιξη. Ζητούμενο είναι να κλείσει ο κύκλος της εσωστρέφειας. Κάποια στελέχη προτείνουν την συμβιβαστική λύση οι εσωκομματικές διαδικασίες να δρομολογηθούν προς τα τέλη του χρόνου.

Ο οδικός χάρτης που θα ακολουθηθεί αναμένεται να παρουσιαστεί στην Κεντρική Επιτροπή στο τέλος Ιουνίου.