Τροχαίο στη Βουλή: Ραγδαίες εξελίξεις – Βρέθηκε ο μάρτυρας-κλειδί. Αναζητείται ο οδηγός ταξί

Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη με το τροχαίο που συνέβη στην καρδιά της Αθήνας έξω από τη Βουλή, στο οποίο ενεπλάκη υπηρεσιακό όχημα της αστυνομίας συνοδείας της Ντόρας Μπακογιάννη.

Θύμα ένας 23χρονος μοτοσυκλετιστής, ο Ιάσωνας, που η οικογένεια του βρίσκει τη δύναμη να δωρίσει τα όργανά του αφού είναι εγκεφαλικά νεκρός.

Η τεράστια κινητοποίηση για τον εντοπισμό του κούριερ που ήταν μπροστά στο τροχαίο, έφερε αποτέλεσμα και πλέον αναζητείται ο οδηγός ταξί.

Έγινε μάλιστα μεγάλη έκκληση για τον κούριερ που φαίνεται στο video ντοκουμέντο να λέει στους αστυνομικούς ότι ο 23χρονος είχε περάσει κανονικά με πράσινο.

Σελίδες στο Facebook οδηγών ταχυμεταφορών άρχισαν να ψάχνουν και εκείνες για τον συνάδελφό τους και το αποτέλεσμα δεν άργησε να έρθει, καθώς σύντομα ο άνδρας αυτός εντοπίστηκε και υπήρξε επαφή μαζί του, σύμφωνα με το dikastiko.gr.

Πλέον, η αναζήτηση στρέφεται σε έναν οδηγό ταξί που είδε το περιστατικό και μπορεί η μαρτυρία του να είναι καθοριστική.

Τροχαίο στη Βουλή: Βίντεο «φωτίζουν» το συμβάν

Εξελίξεις υπάρχουν σχετικά με το τραγικό τροχαίο που σημειώθηκε ακριβώς μπροστά στην είσοδο της Βουλής με την εμπλοκή ενός νεαρού μοτοσικλετιστή, ο οποίος είναι εγκεφαλικά νεκρός, και ενός αυτοκινήτου της ασφάλειας της βουλευτού Ντόρας Μπακογιάννη.

Έχει ήδη ξεκινήσει η έρευνα για να διευκρινιστούν οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος και για να αποδοθούν οι ευθύνες για συμβάν που τελικά στοίχισε τη ζωή σε έναν νέο άνθρωπο.
Εγκεφαλικά νεκρός νοσηλεύεται ο 23χρονος Ιάσωνας στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός μετά τη σφοδρή σύγκρουση το μεσημέρι της Παρασκευής με το όχημα υπηρεσίας της Βουλευτή της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής μιλώντας στο MEGA εξήγησε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό δυστύχημα με τον οδηγό της κας Μπακογιάννη και τον νεαρό μοτοσικλετιστή που ανέβαινε τη Βασιλίσσης Σοφίας.

Ο αστυνομικός, ο οποίος παύθηκε από οδηγός υπηρεσίας, παρέμεινε στο σημείο αφού πρώτα οδήγησε το όχημα υπηρεσίας στο πάρκινγκ της Βουλής.

Η τροχαία συντάσσει ήδη δικογραφία ενώ υλικό θα συγκεντρωθεί και από τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στην είσοδο του κοινοβουλίου.

Η οικογένεια του άτυχου νεαρού θα δωρίσει όπως δήλωσε η μητέρα του τα όργανά του.

«Ο αδερφός μου ήταν πάντα πάρα πολύ καλός και το μόνο που ήθελε ήταν πάντα το καλό για τους άλλους και αυτό αποφασίσαμε να κάνουμε, να βοηθήσουμε κάποιους άλλους. Ζητάμε να βρεθούν αυτόπτες μάρτυρες για να μπορούμε να συνεχίσουμε τη διαδικασία που πρέπει από εδώ και πέρα. Συγκεκριμένα ταξί το οποίο ήταν ακριβώς μπροστά και αφού έγινε το ατύχημα έφυγε», αναφέρει η αδερφή του άτυχου 23χρονου.

Θα αποδοθούν ευθύνες δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη με ανάρτησή της: «Είμαι βαθύτατα συντετριμμένη. Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι με την οικογένεια του άτυχου νέου. Επικοινώνησα μαζί τους για να τους εκφράσω την συμπαράστασή μου και να τους διαβεβαιώσω ότι η υπόθεση θα διερευνηθεί σε βάθος και οι ευθύνες θα αποδοθούν».

Ήδη συντάσσεται δικογραφία από την τροχαία ενώ η ΕΛΑΣ διενεργεί παράλληλα και ΕΔΕ.

Πληροφορίες dikastiko.gr/ MEGA